Daca crezi ca Facebook Messenger, WhatsApp, live chaturile sau alte aplicatii pentru conversatii rapide sunt suficiente pentru o afacere online, te inseli. Acestea nu vor inlocui niciodata o adresa de email. Numarul de utilizatori ai adreselor de email a crescut constant de la an la an. Pana in 2023, statisticile estimeaza un numar de 347 de miliarde de emailuri trimise pe zi la nivel global.

Tu insa ai o mica interprindere si pana acum ai folosit adrese de email gratuite de tipul @yahoo sau @gmail.  Ai auzit insa ca pentru a fi profesionist, ai nevoie de o adresa de email profesionala, care sa contina numele de domeniu. Numele de domeniu este emblema, brandul afacerii in mediul online.

Pe langa reputatie, vei avea control si autonomie asupra adreselor de email create, vei putea avea acces la adresa de email a unui angajat care pleaca. Pentru acest lucru, ai nevoie de un furnizor de servicii de gazduire email cu domeniul propriu.

In mod evident, emailul este inca o forta puternica de comunicare. Si daca insa doresti sa treci de bariera serviciilor de email gratuite ce se recomanda a fi utilizate doar in scop personal, ai nevoie de un serviciu de email profesional.

Iata doua din cele mai utilizate servicii de email cu domeniul meu in 2021 la datahost:

Email Google Workspace (Gsuite)

Google Workspace (fost Gsuite, a avut loc rebranding – vezi detalii aici) integreaza o interfata Gmail impreuna cu acces la Google Docs, Hangouts si Google Drive, Docs, Sheets, Slides, Google Calendar, Acces la conferinte video cu spatiu generos de stocare, in functie de planul ales. Google ofera trei planuri Workspace simple pentru utilizatori, in functie de nevoia de gestiune a contului si a spatiului necesar pentru adresele de email. 

De ce sa alegeti Google Workspace pentru adresa de email profesionala:

  • ai asistenta integrata business, non-stop;
  • configurare cont si adrese de email de suportul datahost;
  • spatiu foarte mare pentru o adresa de email;
  • protectie anti-spam si impotriva virusilor asigurate de Google;
  • stocare si arhivare in Google Cloud;
  • Compatibil cu orice dispozitiv de lucru, sincronizare rapida;
  • editare online documente din Google Docs, cu actualizare automata si pentru restul colegilor;
  • lucru de la distanta;

Serviciu de gazduire email prin Webmail de la cPanel

Acei utilizatori care au un site de prezentare si au nevoie de o adresa de email profesionala pentru contact, aleg optiunea de a-si seta o adresa de email direct din serviciul de gazduire unde au website-ul. Accesul la adresa de email se face prin interfata Webmail de la panoul de control cPanel. Adresele de email se pot configura si pe terti clienti de email utlizati pe dispozitivele mobile.

Comparand aceasta optiune cu serviciul Google Workspace, este o solutie probabil mai ieftina, pentru ca se plateste abonamentul lunar pentru serviciul de hosting ce include si gazduirea email-ului, insa adresele de email vor imparti acelasi spatiu cu site-ul. La nivel de siguranta si stabilitate, furnizorul de gazduire asigura nivelul optim de functionalitate, insa nu ofera la fel de multe facilitati ca si Google Workspace.

In sfarsit, daca ai nevoie de o adresa de email profesionala, cu domeniu propriu, avem solutia necesara pentru tine. Nu stii ce sa alegi? Contacteaza-ne si te vom ajuta sa alegi planul potrivit.