OFERTA
VPS cu management inclus - de la 4.99 € / luna - Vezi pachetele

Intrebari frecvente

Domenii web

Ce este un nume de domeniu web?

Un domeniu web este o adresa virtuala, ce are forma denumire.extensie (tld). Domeniul este utilizat pentru a accesa, prin intermediul unui browser web, continutul stocat pe un server de hosting. Practic, numele de domeniu reprezinta identitatea in mediul virtual.


De ce am nevoie de un domeniu?

Numele de domeniu este modalitatea prin care poti fi gasit in mediul online cu un website. Acesta este primul pas spre obtinerea unei prezente in spatiul online. Daca nu ar exista numele de domeniu, ar trebui memorata adresa ip, o insiruire de numele mult mai dificil de memorat.


Ce inseamna DNS?

DNS-ul este o abreviere de la "domain name system" si reprezinta un standard utilizat pentru gestionarea si administrarea adreselor Ip la nivel global. Atunci cand accesezi un domeniu intr-un browser web, acesta intreaba serverul DNS care este adresa ip a site-ului respectiv.


Cat dureaza inregistrarea unui domeniu?

La majoritatea extensiilor de domenii, activarea este instanta dupa incasarea platii, daca in procesul de comanda au fost introduse toate datele necesare inregistrarii si activarii acestuia.


Pe ce perioada pot inregistra un domeniu?

Perioada minima de inregistrare a unui domeniu web, indiferent de extensie, este de minim 1 an. Totusi, recomandam clientilor sa activeze sau sa prelungeasca domeniul web pe mai multi ani in avans.


Pot schimba numele de domeniu mai tarziu?

Odata ce un domeniu este inregistrat si activ, esti proprietarul acestuia. Din pacate numele nu mai poate fi modificat, se poate inregistra un nume de domeniu nou, iar cel initial pur si simplu nu se va prelungi la data de expirare.

Reseller Hosting

Ce inseamna Reseller Hosting?

Gazduirea reseller ofera posililitatea, prin intermediul unui pachet achizitionat, de a revinde mai departe servicii de gazduire web shared si de a oferi clientului final propriul cont de hosting cu acces cPanel. Gestionarea pachetului de reseller si partajarea conturilor cPanel se realizeaza din interfata de administrare WHM.


Cum pot deveni reseller hosting?

Prin comandarea unui pachet potrivit, poti deveni reseller hosting. In functie de resursele de care ai nevoie initial, vei alege pachetul potrivit. In orice moment al colaborarii se va putea solicita upgrade de resurse, in cazul in care afacerea ta va creste.


Ce inseamna WHM?

Denumirea scurta WHM, Web Host Manager, este interfata de administrare a unui serviciu de reseller hosting, ce ofera posibilitatea de a crea conturi cPanel individuale, de a le gestiona si modifica, de a vizualiza statistici, grafice de consum sau rapoarte.


Cate conturi cPanel pot crea intr-un WHM?

Numarul de conturi cPanel permise este in functie de pachetul de reseller hosting ales. Acestea sunt specificate la detaliile pachetului.

Gazduire shared

Ce este gazduirea shared?

Shared hosting sau gazduire shared inseamna ca pachetul de gazduire comandat se afla pe un server cu mai multe conturi de gazduire, conturi care folosesc fiecare resursele aceluiași server. Gazduirea shared este optiunea ideala pentru oricine cauta o solutie de gazduire simpla, accesibila si usor de gestionat. Shared hosting se potriveste, de regula, pentru bloguri, site-uri de afaceri mici si mijlocii si site-uri personale.


Shared hosting include gazduire email?

Comunici mai repede, mai usor si mai profesional ca oricand. Toate pachetele de shared hosting includ si gazduirea adreselor de email nelimitate cu domeniul ales.


Este posibil un upgrade la pachetul ales initial?

Da, oricand se poate solicita un upgrade de resurse sau trecerea la un pachet cu resurse mai mari, fara downtime sau alte modificari.


Cati vizitatori pot avea pe site?

Intrebarea poate avea mai multe intelesuri, precum: vizitatori unici, vizitatori simultan sau numar de afisari pe o anumita perioada. Acest lucru depinde de pachetul de shared hosting ales si de optimizarea site-ului. Elementele unui website determina modul in care acesta se incarca, iar cu cat resursele unui pachet sunt mai mari, cu atat pot deservi unui numar mai mare de accesari.

Certificate SSL

Ce este un Certificat SSL?

Un certificat SSL cripteaza conexiunea dintre utilizator (browser) si server, astfel incat informatiile transmise intre acestea sa nu poata fi interceptate.


Ce este validarea la nivel de domeniu (DV)?

Verificarea in cazul unui certificat SSL care valideaza domeniul (DV), are loc la nivelul de proprietate al acestuia - certificat recomandat pentru site-uri de prezentare si bloguri.


Ce este un Certificat SSL Wildcard?

Un certificat SSL de tip Wildcard securizeaza atat domeniul principal cat si toate subdomeniile aferente acestuia, de tipul blog.domeniu.ro.


Ce inseamna validarea extinsa (EV)?

Certificatele SSL emise prin validare extinsa afiseaza bara verde in browser cu numele companiei, oferind un nivel de incredere ridicat utilizatorului. Are loc un proces complex de validare a companiei detinatoare - recomandat magazinelor online si site-urilor care realizeaza tranzactii online.

Servere VPS

Ce este un server VPS?

Serverele VPS sunt cele mai avansate sisteme in tehnologia de virtualizare a unui server fizic. Practic, se partitioneaza un server fizic in mai multe servere virtuale, total izolate unul fata de celalalt, insa fiecare VPS se comporta exact ca un server dedicat, cu resursele dedicat alocate.


Cum pot face upgrade de resurse?

In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, memorie sau procesor, se poate face upgrade in orice moment la un pachet cu resurse superioare, sau se poate solicita o oferta personalizata, in functie de nevoia de resurse. Upgrade-ul se realizeaza in timp real, fara downtime.


Serverele VPS au management inclus?

Da, achizitionat impreuna cu unul din panourile de control cPanel, Plesk sau LAMP, serverele VPS beneficiaza serviciul de management si administrare inclus.


Ce include suportul tehnic gratuit?

In managementul serverului VPS sunt incluse urmatoarele:
- Instalarea, configurarea si securizarea sistemului de operare ales si a panoului de control.
- Migrarea contului de la vechiul furnizor de hosting.
- Configurare si setari DNS pentru domeniile gazduite.
- Configurarea serviciului de backup si restaurari de fisiere.
- Configurare firewall.
- Asistenta tehnica non-stop prin tickete de suport.
- Monitorizare automata pentru buna functionare a serverului VPS.