Google a anuntat recent la inceputul anului 2021 ca serviciile Gsuite vor fi de acum Google Workspace. Da, este vorba de rebranding. Totusi, in afara de noul pseudonim, serviciul Google Workspace vine cu o serie de pictograme actualizate si noi imbunatatiri, pe care companiile ce utlizeaza aceste servicii ar trebui sa le cunoasca.

In primul rand, exista mai multe imbunatatiri ale instrumentelor familiare, cum este Gmail, Chat si Google Meet, care colaboreaza pentru a facilita accesul utilizatorilor. In al doilea rand, optiunile planului au fost extinse pentru a oferi mai multa flexibilitate acelor companii cu nevoie si cerinte specifice diferite. De asemenea, Google a implementat si noi functii de securitate pentru a ajuta organizatiile sa isi protejeze mai bine datele si confidentialitatea.

De ce a fost nevoie de rebranding la Google Workspace?

Google spune ca noul brand Google Workspace este menit sa conecteze aplicatiile Google la un nivel mai avansat pentru o mai buna experienta unitara a utilizatorilor. Astfel, pentru a reflecta acest aspect vizual, produsele emblematice precum Drive, Fotografii sau Calendar au noi pictograme in patru culori noi.

In ceea ce priveste actualizarea si functionatitatile aplicatiior, in general au ramas si arata la fel. Totusi, Google sustine ca sunt mai integrate. Scopul acestei actualizari este de a ajuta companiile sa colaboreze mai eficient de oriunde s-ar afla si sa utilizeze mai bine tehnologia, oferind servicii puse la dispozitie fara niciun fel de problema, odata cu cresterea exponentiala a numarului mare de cereri pentru lucru la distanta.

Imbunatatirea instrumentelor de uz zilnic Google Workspace

Utilizatorii Google Workspace pot face acum mai multe lucruri deodata, fara a deschide o fila noua. Cu chat, apeluri video, voce, email, gestionarea continutului este combinat intr-un singur spatiu din interfata Gmail, fara a fi necesara navigarea intre aplicatii.

De asemenea, Google a facilitat si discutia pe chat in acelasi timp cu Google Meet sau cu lucrul in sectiunea Documente, pentru a crea un mediu de lucru mai uniform.

Daca ai nevoie de „o adresa de email cu domeniul meu” vizualizeaza aici oferta de email business cu interfata gmail. Ai nevoie doar de inregistrarea domeniului si de un pachet de email business potrivit nevoilor tale. Nu stii ce pachet ti se potriveste? Ia legatura cu un operator pe live-chat chiar de aici.