OFERTA
VPS cu management inclus - de la 4.99 € / luna - Vezi pachetele

Termeni si Conditii generale

General

[1] Despre DataHost.ro

Cuvantul “datahost.ro” sau “datahost” in acesti Termeni si conditii de utilizare va identifica compania Cloud Data Hosting S.R.L, avand calitatea de furnizor de servicii de gazduire web. Toate detaliile despre Cloud Data Hosting S.R.L pot fi gasite in pagina Contact.
Serviiciile datahost sunt clasificate astfel: inregistrare domenii web, gazduire website – solutii shared, vps, reseller, servere dedicate, servicii de email, servicii de administrare servere si management, certificate SSL. Intreaga lista completa cu serviciile datahost pot fi gasite pe pagina web www.datahost.ro.


[a] Serviciul de contractare
Achizitia serviciilor furnizate de datahost.ro presupune acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare. Acceptul are loc in procesul de comanda online, prin consimtamantul clientului ca a citit si a luat la cunostinta aceste reguli si clauze de functionare. Conform Ordonantei nr.130 din 31 august 2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta: “Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, în cazul prestarilor de servicii, de la încheierea contractului”.


[b] Metoda de aplicare
Termenii si conditiile de utilizare se aplica tuturor vizitatorilor website-ului www.datahost.ro cat si clientilor acestuia, care folosesc serviciile. Scopul acestora este de a asigura faptul ca toti utilizatorii datahost.ro au aceleasi drepturi si interese, conforme cu regulile aplicate.

Datahost.ro isi rezerva dreptul de a efectua modificari la Termenii si conditiile de utilizare in orice moment, fara o notificare in prealabil, acestea putand fi accesate oricand pe site-ul web www.datahost.ro, pagina Termeni si Conditii.

Utilizarea serviciilor

Politica de utilizare a serviciilor, agreata de beneficiar, va fi parte integrata din contractul semnat intre datahost.ro si beneficiar, chiar daca un anumit produs sau serviciu va avea politici de utilizare individuale sau personalizate, stabilite de comun acord.


[A] Resursele Serverelor

Clientul care doreste o cantitate mai mare de resurse (memorie RAM, CPU sau procese simultane) va avea posibilitatea de a plati suplimentar pentru acestea sau, dupa caz, de a trece abonamentul la un pachet cu resurse superioare.
In cazul in care integritatea serverului/buna functionare este afectata de consumul in exces a unui cont de gazduire, datahost.ro isi rezerva dreptul de a suspenda contul in cauza, fara o notificare in prealabil.


[B] Utilizarea resurselor

Toate conturile de gazduire sunt monitorizate de sistemele noastre pentru o buna intretinere a serverelor. Daca un cont de gazduire utilizeaza o cantitate foarte mare de resurse vom contacta clientul in cauza pentru a discuta in aceasta privinta.

In cazul in care un cont de gazduire utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor, banda internet) care duce sau ar putea duce la destabilizarea serverului, contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fara informarea prealabila, pentru a mentine buna functionare a serverului.

Clientul poate solicita upgrade-ul pachetului sau marirea temporara a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului sa ne contacteze din timp pentru a solicita marirea resurselor evitand astfel suspendarea contului.

Alocarea Resurselor pentru fiecare pachet in parte:
Single SSD – 75% CPU, 20 procese simultane, 800 MB RAM, 5 MB/s IO
Entry SSD – 100% CPU, 30 procese simultane, 1 GB RAM, 10 MB/s IO
Entry SSD Plus – 100% CPU, 30 procese simultane, 1 GB RAM, 10 MB/s IO
Basic SSD - 150% CPU, 40 procese simultane, 1.5 GB RAM, 15 MB/s IO
Business SSD - 200% CPU, 50 procese simultane, 2 GB RAM, 20M B/s IO
PRO SSD - 300% CPU, 60 procese simultane, 3 GB RAM, 30 MB/s IO
Premium SSD - 400% CPU, 200 procese simultane, 4 GB RAM, 50 MB/s IO


Start WP - 150% CPU, 60 procese simultane, 1.5 GB RAM, 15 MB/s IO
Business WP - 200% CPU, 80 procese simultane, 2 GB RAM, 20 MB/s IO
Premium WP - 500% CPU, 200 procese simultane, 5 GB RAM, 50 MB/s IO

Start Shop - 250% CPU, 60 procese simultane, 2.5 GB RAM, 25 MB/s IO
Plus Shop - 400% CPU, 100 procese simultane, 4 GB RAM, 40 MB/s IO
Ultra Shop - 500% CPU, 200 procese simultane, 5 GB RAM, 50 MB/s IO

Trafic Necontorizat – Latimea de banda alocata este pentru o utilizare rezonabila de pana la 2 TB / luna. In cazul depasirii acestei limite rezonabile, vom contacta clientul pentru reofertare.

Conturile de gazduire aflate sub un cont de reseller au inclus un consum de maxim 50% CPU si 500MB RAM. Depasirea acestor resurse, necesita upgrade-ul contului la un pachet superior.


[C] Trimiterea mesajelor nesolicitate, de tip spam

Scopul e-mailului este de comunicare, nu de promovare. Datahost.ro are toleranta o la transmiterea de mesaje online nesolicitate, de tip spam. Acestea sunt strict interzise, indiferent de natura acestora sau daca prejudiciaza sau nu serverele web.


[D] Utilizări neacceptate, interzise

Serverele datahost.ro pot fi folosite doar in scopuri legale. Este interzisa transmiterea, stocarea sau distribuirea oricaror informatii, date sau materiale care incalca dispozitiile legale sau care, in mod direct, pot facilita incalcarea oricarei prevederi legale.

Clientul se obliga:
1. – sa asigure utilizarea corespunzatoare a serverului web si facilitatilor oferite de furnizor, sa nu provoace daune sau prejudicii furnizorului prin utilizarea incorecta a serviciilor oferite.
2. – sa nu incredinteze parolele de acces la contul de FTP al site-ului, unor persoane neautorizate.
3. – sa nu utilizeze serviciile in scopuri ilegale sau pentru a sustine activitati ilegale.
4. – sa utilizeze serviciile oferite de furnizor in asa fel incat sa nu contravina legislatiei in vigoare cu privire la protectia minorilor.
5. – sa nu trimita e-mailuri comerciale nesolicitate si e-mailuri de tipul „bulk” (SPAM).
6. – sa nu acceseze neautorizat conturile altor clienti.
7. – sa nu utilizeze serviciile oferite de furnizor in asa fel incat sa determine distribuirea de virusi informatici.
8. – sa nu utilizeze programe care aduc atingere bunei desfasurari a activitatii furnizorului.
9. – sa nu faca streaming audio sau video, fara o solicitare in prealabil.

Clientul are dreptul:
1. – sa foloseasca facilitatile oferite de serviciul de gazduire pentru site-urile proprii, in conditiile prezentului contract.
2. – de a semnala eventualele nereguli sau erori care impiedica buna functionare a site-ului si care tin de gazduirea acestuia.

Conform Legii comerţului electronic nr.365/2002, cu modificările ulterioare, datahost.ro va actiona imediat in vederea eliminarii sau blocarii accesului la orice activitate sau informatie care, prin natura sa, poate vatama drepturile unei terte persoane.


[E] Backup

7. Backup-urile pentru serviciile de gazduire web shared si reseller sunt realizate de catre noi zilnic, atat la fisiere , adrese email, cat si la bazele de date, pe un server extern, si sunt pastrate minim 5 zile. Totusi, nu oferim nici o garantie pentru integritatea backup-urilor. Sfatuim toti clientii sa downloadeze propriile backup-uri din panoul de control, de la optiunea Backup/Copie de siguranta. Clientii care detin servere VPS si Servere Dedicate nu beneficiaza de backup gratuit, decat daca in oferta este inclus acest serviciu, si in acest caz trebuie sa se asigure periodic ca serviciul de backup functioneaza corect.
Furnizorul nu este responsabil in nici un mod pentru pierderea informatiilor gazduite ca urmare a actiunilor utilizatorilor, a atacurilor de tip hacking sau din cauza erorilor existente in aplicatiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul si nu este pus la dispozitie de catre furnizor, fiind dezvoltat si oferit de catre Cpanel.net.
Utilizatorul declara ca intelege si accepta ca, in orice situatii in care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totala a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv si care ar putea fi achitate de furnizor, nu va putea depasi in niciun mod si in niciun caz, suma totala a tarifelor (taxelor) achitate de catre utilizator, furnizorului.


[F] Trimiterea de emailuri

Fiecare serviciu de gazduire are inclus un anumit numar de adrese de email prin serviciul de email, care se va utiliza conform clauzelor specifice Termenilor si Conditiilor si a contractului incheiat cu datahost.ro.
Serviciile de email trebuie utilizare in limita a 300 de emailuri trimise pe ora, pentru o buna functionare, intr-un mediu sigur, adecvat furnizarii de servicii de gazduire. Depasirea acestui nivel poate duce la diverse nefunctionalitati si dezavantaje, cum ar fi:
-blocarea serverullui, ce poate duce la restartarea acestuia.
-blacklistarea IP-ului aferent serverului de email in mai multe liste de spam, cu repercusiuni asupra tuturor clientilor ce gazduiesc aplicatii pe serverul respectiv.
-ranking scazut la servicii precum Gmail sau Yahoo.
-intarziere in trimiterea de emailuri.
-livrarea emailurilor catre servicii Yahoo sau Gmail poate deveni imposibila.


[G] Proprietate intelectuala

Datahost.ro este unicul proprietar al materialelor si informaţiilor disponibile pe website. Nimeni nu va putea copia, retransmite sau reproduce niciun fel de material, prin nicio modalitate.

Uptime Retea 99,9%

Creditarea contului client

Datahost.ro depune toate eforturile necesare sa ofere un timp de functionare de 100%. Din acest motiv, pentru un timp de functionare mai mic de 99.9%, contul tau de gazduire va fi creditat, in functie de grafic.

Lucrarile de mentenanta sunt anuntate, cu exceptia urgentelor, prin instiintari trimise catre adresele online de contact, cu cel putin doua ore inainte.

Creditarea conturilor se efectueaza astfel:

- intrerupere intre 0′ si 1h15′ /luna (functionare 100% – 99,9%): Fara creditare
- intrerupere intre 1h15′ si 3h30′ /luna (functionare 99,9% – 99,5%): Credit 5%
- intrerupere intre 3h30′ si 7h15′ /luna (functionare 99,5% – 99%): Credit 10%
- intrerupere intre 7h15′ si 14h30′ /luna (functionare 99% – 98%): Credit 15%
- intrerupere intre 14h30′ si 1 zile /luna (functionare 98%-96%): Credit 25%
- intrerupere mai mare de 1 zile /luna (functionare sub 96%): Credit 100%

Acest interval de downtime se calculeaza de la ora raportarii clientului, pana la ora la care Datahost comunica ca reteaua s-a restabilit. Creditarea contului are loc in urma solicitarii clientului la departamentul comercial si are loc exclusiv in conditiile in care downtime-ul s-a datorat retelei Datahost. Creditul poate fi utilizat pentru plata facturii viitoare sau pentru prelungirea abonamentului de gazduire.

DataHost.ro ofera garantii si nu isi asuma raspunderea pentru nici o dauna, pierdere de profit, beneficii nerealizate, ratarea unor oportunitati sau orice alte pierderi suferite de client sau de alte terte persoane, in mod direct sau indirect.

Obligatii

Drepturile si obligatiile furnizorului

Furnizorul se obliga:
1. – sa asigure spatiul si functionalitatea pentru gazduirea site-ului clientului, insotit de caracteristicile prezente, conform pachetului ales de client.
2. – sa mentina disponibil pentru accesul http domeniul clientului, garantand o disponibilitate a sistemului (uptime) de cel putin 99,9% pe an, din momentul activarii domeniului sau a domeniilor amintite mai sus ori a gazduirii.
3. – sa asigure confidentialitatea parolelor de acces sau a parolelor de e-mail ale clientului.
4. – sa remedieze problemele de natura tehnica ce impiedica functionarea normala a acestui serviciu si care revin atributiilor furnizorului (probleme tehnice ale serverului, configurari incorecte realizate de furnizor, aspecte necorespunzatoare cu cele prezentate in contract.
5. – sa utilizeze toate mijloacele pe care le are la dispozitie (in limita posibilitatilor) pentru satisfacerea clientului sau, prin asigurarea unui mediu profesional cat mai sigur si cat mai stabil.


Furnizorul are dreptul:
1. – de a solicita orice tip de documente care sa probeze identitatea clientului; clientul va aduce la cunostinta furnizorului orice schimbari ale acestor date survenite pe perioada prezentului contract, in termen de 72 de ore de cand acestea au avut loc.
2 . – de a suspenda prestarea serviciului in cazul neplatii facturilor in termen de 5 zile lucratoare de la emiterea acestora sau a nerespectarii conditiilor contractului de catre client.
3. – de a aplica penalitati de minim 0.5% din pretul contractului pentru fiecare zi de neplata. Reluarea contractului va fi posibila numai dupa plata tuturor restantelor, a eventualelor penalitati si a unui avans care reprezinta valoarea abonamentului pe minim 1 ( o ) luna.
4. – de a-si selecta clientela.

Reguli domenii web

Numele de domenii sunt inregistrate pe perioada stabilita la efectuarea comenzii. Inainte de a expira, datahost.ro va trimite mai multe emailuri de notificare, pentru a avertiza ca urmeaza sa expire domeniul in cauza, inainte cu 30 de zile de data scadenta. Totodata, clientul va primi pe email si factura de prelungire a domeniului, pe perioada egala cu cea initiala de inregistrare.

Din acest motiv, adresele de email ale conturilor client trebuie sa fie actualizate si functionale. Un domeniu expirat va putea fi recuperat conform regulilor registrarilor, achitand contravaloarea taxei de carantina specifica fiecarei extensii. Pentru a evita achitarea unor taxe suplimentare, se recomanda prelungirea in termen a domeniilor web, indiferent de extensia acestora.

Domeniile internationale (.com, .net, .org, .biz etc) cat si cele din categoria noilor TLD-uri (exemplu: .online, .srl, .web etc) pot fi considerate domenii premium la registrar. Din acest motiv, exista posibilitatea ca la interogarea disponibilitatii sa fie afisat si comandat costul standard al extensiei, insa la incercarea de inregistrare costul sa difere. In aceasta situatie se cere o oferta de pret de la registrarul international. Dupa caz, se va achita diferenta de pret sau se va returna contravaloarea standard achitata.

Domeniile .ro se supun regulilor rotld.ro iau domeniile internationale se supun regulilor ICANN.

ICANN Policy
Reguli de inregistrare domenii .ro

Incetarea contractului

Contractul poate inceta de drept in cazul in care una din parti:

1. a) nu isi executa una din obligatiile esentiale enumerate in prezentul contract.
b) este declarata in stare de incapacitate de plata sau a fost declansata procedura de lichidare (faliment), inainte de inceperea executarii prezentului contract.
c) in termen de 5 zile de la data primirii notificarii prin care i s-a adus la cunostinta ca nu si-a executat ori isi executa in mod necorespunzator oricare din obligatiile ce-i revin.

2. Partea care invoca o cauza de incetare a prevederilor prezentului contract o va notifica celeilalte parti cu cel putin 5 zile inainte de data la care incetarea urmeaza sa-si produca efectele.

3. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre parti.

4. Prevedereile prezentului capitol nu inlatura raspunderea partii care in mod culpabil a cauzat incetarea contractului.

5. Daca un anumit client monopolizeaza resursele sistemului si impiedica furnizarea serviciilor catre ceilalti clienti, contractul se reziliaza dupa o prealabila notificare, fara returnarea platilor facute catre furnizor.

Plata si facturare

Preturile afisate in euro sunt fara valoarea TVA, in factura finala se va adauga valoarea TVA (19%). Facturile in RON vor fi calculate la cursul BNR din ziua emiterii acesteia. Clientul este de acord sa achite in avans serviciile, achitand factura proforma, urmand sa primeasca in format electronic factura fiscala.

Factura de prelungire a serviciilor se va emite cu 15 zile inainte de scadenta. In caz de neplata, domeniile vor expira la data scadenta iar serviciile de gazduire se vor suspenda in termen de 5 zile.

In 15 zile de la depasirea datei scadente, datahost.ro isi rezerva dreptul de a sterge definitiv contul de gazduire de pe server. Stocarea datelor cade exclusiv in sarcina clientului, fiind direct raspunzator de pierderea acestora in caz de neplata serviciu de hosting.

Clientul poate cere repunerea datelor dintr-un backup mai vechi; in cazul in care acest lucru va fi posibil, se va taxa cu o suma de 10 Euro + TVA acest serviciu de recuperare date. Furnizorul va putea redeschide conturile suspendate pentru neplata tarifelor numai dupa plata integrala a tututor sumelor datorate de catre utilizator.

Politica de retur/anulare

In conformitate cu dispozitiile OUG 34/2014 clientii persoane fizice, care au calitatea de consumatori, au dreptul de a se retrage din contractele de furnizare a serviciilor de gazduire web in termen de 14 zile de la data acceptarii comenzii de catre SC CLOUD DATA HOSTING SRL. Toate sumele vor fi returnate in termen de 15 zile de la data retragerii din contract.

Urmatoarele servicii nu sunt incluse in politica de returnare de 14 de zile : taxele pentru inregistrarea numelor de domenii, taxele achitate pentru serverele dedicate, VPS-uri, licentele cPanel, Webuzo, LiteSpeed, Plesk si orice alta licenta activata, serviciile comandate in calitate de reseller si orice alte taxe achitate pentru servicii optionale, altele decat cele din oferta standard.

Politica de confidentialitate

CLOUD DATA HOSTING S.R.L.va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Politica GDPR - Termenii si conditiile generale privind prelucrarea datelelor cu caracter personal

[A] Prezentare

In baza Regulamentului UE 679 din 2016 (GDPR) CLOUD DATA HOSTING SRL avand CUI RO41201443, Nr. Reg. Comertului J12/2285/2019, adresa str. Lunii, nr.5, Bloc l20, ap.13, Cluj-Napoca, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati . Protejarea datelor clientilor nostri este importanta pentru noi, toate regulile si procedurile noastre fiind create in acest sens.
Va solicitam sa furnizati datele dumneavoastra doar daca acestea sunt necesare pentru a putea furniza serviciile noastre, facturare, securitatea serviciilor sau obligatii legale si va solictam acordul pentru comunicari de marketing. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator pentru:
1. Indeplinirea contractului, pentru furnizarea si administrarea serviciilor comandate, cum ar fi: inregistrarea si prelungirea domeniilor web, servicii de hosting web, solutii de securitate, servere virtuale si servere dedicate.
2. Interesul legitim al CLOUD DATA HOSTING SRL, cum ar fi prevenirea si identificarea eventualelor fraude sau activitati ilegale, imbuntatirea securitatii retelei noatre, imbunatatirea serviciilor oferite, masurarea eficientei campaniilor de marketing derulate.
3. Obligatii legale si care prevad comunicari catre ANAF si alte institutii publice in Baza solicitarii expresa a acestora)pentru indeplinirea activitatilor aferente controalelor autoritatilor, cum ar fi Politie, ANPC, ANSPDCP,Parchete etc.
4. In baza consimtamantului dumneavoastra pentru comunicari de marketing. In cazul in care ne-ati oferit consimtamantul dumneavoastra si doriti sa il retrageti, o puteti face oricand din contul de client Cloud Data Hosting SRL.


[B] Prelucrarea de date cu caracter personal – Date care vor fi prelucrate

1.CLOUD DATA HOSTING SRL prelucreaza datele cu caracter personal ale Utilizatorilor, prelucrarea efectuandu-se cu respectarea legislatiei in vigoare, confidentialitatea datelor cu caracter personal si dreptul la viata private fiind garantate.
2. Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul incheierii si executarii Contractului. Datele cu caracter personal furnizate de Utilizator, vor fi prelucrate in scopul executarii prezentului Contract, respectiv pentru prestarea Serviciilor, facturare si incasarea valorii Serviciilor, relatii cu clientii, verificarea si recuperarea debitelor, orice alte prelucrari necesare pentru buna desfasurare a relatiei contractuale.
Datele cu caracter personal furnizate de Utilizator vor fi dezvaluite persoanelor juridice, autoritatilor si institutiilor publice abilitate, la solicitarea acestora, in conformitate cu dispozitiile legale.
3. Prelucrarea datelor cu caracter personal în scop promotional (marketing). Datele cu caracter personal furnizate, dar si alte informatii furnizate de Beneficiar, prin prezentul contract (cum ar fi:adresa de e-mail, nr. fax, nr. mobil, nr. telefon fix ) vor putea fi prelucrate de CLOUD DATA HOSTING SRL cu respectarea drepturilor Utilizatorilor, in special a dreptului de informare si opozitie, in urmatoarele scopuri:
- remarketing si urmarirea utilizatorilor.
- efectuarea de comunicari comerciale
- comunicarea privind statusul serviciilor prestate la solicitarea clientului sau cand este considerata o necesitate (de exemplu in cazul unei probleme tehnice sau neautorizate) pentru produsele si serviciile CLOUD DATA HOSTING SRL. Prelucrarea datelor cu caracter personal cu functie de identificare generala. Datele personale cu functie de identificare sunt necesare pentru corecta identificare a clientului/imputernicitului in sistemele de prelucrare ale CLOUD DATA HOSTING SRL, pentru realizarea operatiunilor facturare, respectiv cele care sunt necesare sau in legatura cu executarea Contractului.
4.Prelucrarea datelor dumneavoastra in scopul executarii contractului. Prelucram datele pentru inregistrarea si administrarea domeniilor internet, furnizarea serviciilor de hosting si servicii conexe, facturarea serviciilor prestate catre dumneavoastra si administrarea contului de client.
5.Pentru inregistrarea domeniilor solicitam doar datele care trebuie transmise catre entitatile care administreaza domeniile respective pentru a putea efectua inregistrarea si administrarea domeniilor. Pentru toate domeniile solicitam urmatoarele date ale detinatorului necesare inregistrarii si administrarii domeniului: Nume, Prenume, Adresa, Tara, Numar de telefon, Adresa de Email. Pentru domeniile .RO este necesara furnizarea CNP-ului, conditie impusa de Institutul de Cercetari Informatice – ROTLD (institutie publica). CNP-ul va fi transmis doar catre aceasta institutie in baza contractului de parteneriat de inregistrare si administrare a domeniilor .RO. Pentru domeniile .EU datele sunt transmise catre InternetX Gemania si EURID Belgia. Pentru domeniile internationale si NewTLD datele dumneavoastra sunt transmise catre InternetX Germania sau ENOM USA, in functie de extensia domeniului inregistrat.
Prelucram datele dumneavoastra in scopul trimiterii de newslettere si marketing doar daca va exprimati acordul expres la comanda sau ulterior in contul de client. In cazul acestei prelucrari efectuate in baza acordului furnizat puteti oricand sa retrageti acest acord din contul de client


[C] Drepturile Utilizatorului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate | Dreptul de acces la datele dumneavoastra

Va punem la dispozitie contul de client de unde puteti vizualiza datele furnizate catre noi pentru administrarea contului, facturare, furnizarea altor servicii si inregistrarea domeniilor. Pentru a consulta aceste date trebuie sa va logati in contul de client. Daca nu mai aveti acces la contul de client va rugam contactati echipa de suport.
Dreptul de a rectifica datele dumnevoastra
Din contul de client aveti posibilitatea ca oricand sa efectuati modificarile dorite asupra datelor dumneavoastra.
Dreptul la stergerea datelor dumneavoastra
Datele dumneavoastra vor fi sterse la solicitarea dumneavoastra daca acestea nu mai sunt necesare pentru derularea contractului (scopului pentru care au fost colectate) sau nu exista o reglementare in vigoare care sa ne oblige sa pastram aceste date.Astfel documentele financiar contabile trebuie pastrate pe o perioada de 10 ani cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, conform Ordinul MFP nr. 2634/2015.
Dreptul de a va opune prelucrarii
Aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra personale. In cazul in care va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra in scopul derularii contractului acesta nu va mai putea fi derulat si indeplinit. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment.
Dreptul de a cere restrictionarea prelucrarii
Aveti dreptul de a cere restrictionarea limitarii pentru verificarea corectitudinii datelor prelucrate.
Dreptul la portabilitatea datelor
Puteti solicita portarea datelor furnizate de dumneavoastra pentru derularea contractului sau in alte scopuri in format electronic.
Dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automata, inclusiv profilare
Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de e-mail office@datahost.ro.
Dreptul de a va adresa justitiei sau catre Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.


[D] Masuri tehnice pentru securitatea datelor personale

CLOUD DATA HOSTING SRL a implementat si implementeaza in permanenta masuri corespunzatoare tehnice si de securitate informationala pentru a preveni divulgarea neautorizata sau ilegala, accesul, pierderea accidentala sau ilegala ,distrugerea sau alterarea, transferul, dezvaluirea neautorizata, accesul neautorizat sau alte daune asupra datelor personale.
Astfel de masuri includ utilizarea de firewall-uri, solutii antimalware, servere securizate, criptare, sisteme corespunzatoare drepturilor de acces de management si proceselor, selectarea atenta a procesoarelor si a altor masuri tehnice si comerciale rezonabile pentru a oferi protectie adecvata pentru datele dumneavoastra personale impotriva utilizarii sau dezvaluirii neautorizate.
Softurile utilizate sunt updatate la ultima versiune stabila pentru a nu prezenta riscuri de securitate.
Efectuam, de asemenea, copii de rezerva pe medii diferite de stocare si este posibila folosirea de astfel de mijloace pentru a preveni deteriorarea sau distrugerea accidentala a datelor dumneavoastra personale. Aceste masuri asigura un nivel adecvat de securitate in raport cu riscurile inerente prelucrarii datelor cu caracter personal ce trebuie protejate. Datele dumneavoastra personale, detinute in siguranta, vor fi accesibile doar personalulului autorizat CLOUD DATA HOSTING SRL.
Avem implementate proceduri interne de verificare si protejare a informatiilor procesate si pentru a ne asigura ca datele sunt furnizate doar destinatarilor legitimi.
Colectarea datelor precum si comunicarea prin email se face exclusiv prin conexiuni criptate cu certificate SSL.


[F] Limita de varsta pentru accesarea serviciilor

In baza Contractului de Furnizare de servicii NU oferim servicii persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Politica de utilizare cookies

Document de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site-ul web datahost.ro. Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul datahost.ro.

[1] Ce este un cookie?

Un cookie este un fisier text care contine informatii descarcate pe dispozitivul dumneavoastra atunci cand vizitati (pentru prima data) un site web. Acel cookie este trimis inapoi la fiecare vizita ulterioara catre site-ul web de origine sau catre alt site web care il recunosște. Cookie-urile sunt utile deoarece permit unui site web sa recunoasca un dispozitiv si va ofera o experienta mai eficienta si personalizata.

[2] Ce NU este un cookie?

Cookie-urile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod, asa ca nu pot fi executate si nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou.

[3] Ce tipuri de cookie sunt utilizate?

Datahost folosește pe site-ul sau atat cookie-uri proprietare cat si cookie-uri terte.
Cookie-urile proprietare sunt cookie-uri utilizate de Datahost cand vizitati site-ul nostru web si sunt de urmatoarele tipuri: tehnice, de sesiune, persistente si functionale:
- Cookie-urile tehnice sunt esentiale pentru functionarea corecta a site-ului web. Aceste cookie-uri va permit sa navigati intre diferite sectiuni ale site-ului web si sa utilizati functii specifice.
- Cookie-urile de sesiune sunt cookie-uri temporare care va permit sa navigati simplu si rapid pe site.
- Cookie-urile persistente sau "cookie-urile de urmărire" dureaza mai multe sesiuni si raman in browser o perioada de timp dupa incheierea sesiunii (dacă nu le stergeti).
- Cookie-urile functionale monitorizeaza functionarea corecta a site-ului web si ii permit acestuia sa tina minte optiunile dumneavoastra (de ex., limba, numele de utilizator sau regiunea). Acestea ofera functii imbunatatite si personale, care va ajuta sa nu mai selectati optiunile de fiecare data cand vizitati site-ul web.

Cookie-urile terte sunt module cookie care sunt utilizate de Datahost cand vizitati site-ul nostru web si sunt de urmatoarele tipuri:
- Cookie-urile de performanta (Google Analytics): colecteaza informatii anonime si centralizate despre comportamentul dumneavoastra online (tipul de browser, adresa IP, sistemul de operare utilizat, numele domeniului site-ului pe care l-ati vizitat si momentul parasirii site-ului, data si ora la care ati vizitat un site web, etc.) in scopuri statistice si pentru generarea profilurilor vizitatorilor.
- Cookie-urile pe care la folosim noi nu colecteaza date care sa va dezvaluie identitatea si, de aceea, nu va putem identifica cu ajutorul lor. Site-ul nostru web poate contine link-uri catre alte site-uri web care nu sunt detinute/administrate de Datahost (continut tert, linkuri si plug-in-uri). Datahost nu isi asuma responsabilitatea pentru practicile de confidentialitate aplicate de aceste site-uri web.

[4] Cum va exprimati acordul?

Cand vizitati pentru prima data site-ul nostru, in partea de jos a ecranului este afisat un banner cu un mesaj despre cookie. Dacă dați click pe butonul „Accept” sau continuati sa vizitati site-ul, atunci va exprimati acordul implicit pentru utilizarea cookie-urilor conform prezentei politici de utilizare a cookie-urilor, cu exceptia cazului in care v-ati setat browserul astfel incat sa respinga cookie-urile (vezi mai jos).

[5] Cum respingeti cookie-urile?

Puteti sa va retrageti in orice moment acordul stergand cookie-urile din browser. Aceste setari se gasesc de obicei in meniul 'optiuni' sau 'preferinte' din browser. Pentru a intelege aceste setari, ar putea fi utile următoarele linkuri (sau accesați opțiunea 'Ajutor' din browser pentru mai multe detalii):
Setarile pentru cookie din Internet Explorer
Setarile pentru cookie din Firefox
Setarile pentru cookie din Chrome
Setarile pentru cookie din Safari

Schimbarea setarillor din browser pentru a respinge cookie-urile poate influenta modul in care ne accesati site-ul web si este posibil sa va fie respins accesul la anumite sectiuni ale acestuia. Puttți schimba in orice moment setarile browserului.

Pentru mai multe informatii, va recomandam http://www.allaboutcookies.org.