Indiferent daca urmeaza sa lansezi o afacere in mediul online sau iti doresti sa cresti o afacere deja existenta, fara un furnizor de web hosting fiabil, de incredere, sigur si puternic, nu iti vei putea atinge obiectivul.

Totusi, ce inseamna un server de incredere, intr-o piata preponderenta, cu sute de furnizori? Iata cateva criterii dupa care poti identifica un bun furnizor de gazduire web si cativa parametrii pe care ar trebui sa ii cunoasteti inainte de achizitionarea unui serviciu de web hosting.

Cum identifici un furnizor de gazduire web de incredere

Sarcina principala a unui furnizor de web hosting este de a asigura securitatea generala a serverului si a site-urilor, atunci cand utilizatorii il acceseaza si nu numai. Deoarece un website poate avea mii de accesari zilnice, parametrii pe care trebuie sa ii aveti in vedere pentru alegerea potrivita a unui pachet, sunt:

  • Caracteristici

Ar trebui sa primiti instrumentele elementare de gestiune a contului de gazduire, precum: date de acces cPanel/FTP,  spatiu, memorie si procesor, certificat SSL, posibilitate de instalare WordPress etc. Aceste caracteristici joaca roluri esentiale in accelerarea securitatii web si accentuarea valorii afacerii.

  • Viteza si durata timpului de functionare

O viteza buna de functionare asigura faptul ca utilizatorii pot naviga mai repede, mai simplu si mai eficient. Nu pierd timp asteptand sa li se incarce paginile web. Daca furnizorul asigura un uptime de minim 99.9%, inseamna ca este un furnizor de incredere. DataHost ofera servicii de gazduire web pe cea mai noua solutie de stocare NVMe, pentru o viteza sporita cu pana la 10 ori mai rapida.

  • Buget accesibil

Rentabilitatea serviciului de gazduire in raport cu valoarea lunara a abonamentului. Bineinteles, nu cel mai mic pret conteaza intotdeauna, insa nici nu pot fi discrepante foarte mari fata de piata. In plus, unii furnizori ofera beneficii suplimentare la plata in avans. DataHost ofera posibilitatea de inregistrare domeniu .ro sau .eu anual gratuit, la plata in avans a abonamentului de gazduire.

  • Serviciu de asistenta clienti

Un bun furnizor iti va oferi intotdeauna sprijin, exact atunci cand ai nevoie – fie ca este vorba despre migrarea unui cont, transfer de domeniu, uploadul unor fisiere, crearea sau configurarea unei adrese de email. Mai mult optiuni disponibile de asistenta, inseamna mai mult confort si acces mai rapid la serviciul suport.

Daca furnizorul respecta minim aceste crtiterii mai sus mentionate, ai toate sansele sa te ocupi de promovarea si prosperitatea afacerii tale online, fara grija serviciilor de web hosting.

Lasa un comentariu


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *