O adresa IP dedicata poate fi indispensabila sau utila pentru anumiti utilizatori ai planurilor de gazduire shared si nu numai. Ip-ul dedicat este o optiune suplimentara, adesea neinclusa in pachetele de hosting, care insa este benefica pentru interprinderile sau persoanele care se confrunta cu un nivel ridicat de trafic, site-uri care au nevoie constant de acces FTP sau folosesc intensiv adresa de email.

Ce este o adresa Ip?

O adresa Ip este un protocol care asigura un serviciu de transmitere a datelor, fara conexiune permanenta. Acesta identifica fiecare interfata logica a echipamentelor conectate printr-un numar numit „adresă IP”. Ip-ul este o insiruire unica de numere, folosita pentru a conecta computerul la dispozitivele locale sau locatii de internet din intreaga lume. In contextul serviciului de gazduire web, adresa Ip este utilizata pentru a oferi locatia exacta a website-ului intr-o retea, astfel incat utilizatorii sa o poata accesa, de regula prin intermediul unui domeniu web.

Diferenta dintre up Ip dedicat si un Ip shared

Conturile de gazduire shared impart aceeasi adresa IP cu mai multe conturi de pe acelasi server. In mod obisnuit acest lucru nu este rau, in conditiile in care website-ul website-ul are un trafic scazut si nu se realizeaza trimiteri multe de email.

Atunci cand mai multe site-uri utilizeaza aceeasi adresa Ip ce incearca sa se conecteze la acelasi server, este necesara o analiza corecta pentru a identifica ce continut trebuie sa afiseze utilizatorului in browserul web. In schimb, o adresa Ip dedicata ofera acces direct la server, reducand timpul de incarcare a site-ului printr-o conexiune mai rapida.

Prin urmare, sunt situatii cand, in loc sa ai nevoie de o solutie de gazduire dedicata, adesea modificarea Ip-ului din shared in Ip dedicat solutioneaza multe probleme, la un cost mult mai mic.

Website-ul meu are nevoie de un Ip dedicat?

Site-urile cu un nivel ridicat de trafic nu sunt singurele care au nevoie de un ip dedicat. Trebuie sa iei in considerare utilizarea unui Ip dedicat si daca te incadrezi un una din urmatoarele situatii:

  • Doresti sa reduci timpul de incarcare al website-ului.
  • Doresti mai multa autonomie pentru website, cresterea reputatiei in Google.
  • Accesezi regulat FTP-ul website-ului.
  • Folosesti software-uri pentru website care necesita utilizarea unui Ip dedicat.
  • Doresti sa instalezi un certificat SSL.
  • Vrei sa cresti potentialul adreselor de email.
Cum adaug un Ip dedicat contului meu de gazduire

La toate planurile datahost care nu au inclus Ip-ul dedicat, exista optiunea suplimentara de a achizitiona oricand un Ip dedicat. 1 Ip dedicat poate fi utilizat per cont cPanel, iar de modificare se ocupa in totalitate departamentul tehnic in urma solicitarii.

Bineinteles, in orice situatie un Ip dedicat este mai avantajos decat un ip shared, atata timp cat iti doresti performanta si stabilitate pentru website si adrese de email, insa pentru acele website-uri cu trafic redus si o activitate mica, un cont de gazduire cu Ip shared poate fi suficient.

Daca nu esti convins ca ai sau nu nevoie de un Ip dedicat, intreaba furnizorul de gazduire despre acest detaliu important.

Lasa un comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *