Utilizarea browserului Chrome ar putea deveni mult mai rapida o data cu lansarea noii versiuni Chrome 99, anuntata de Google.

O noua postare in Chromium Blog a dezvaluit ca Google testeaza noi upgrade-uri legate de WebCodecs, WebGPU, programare si multe altele in versiunea recent lansata Chrome 94 beta.

Google a introdus API-ul WebCodecs in Chrome 94, care ofera programatorilor o modalitate de a utiliza componente media precum decodoarele video si audio, cadrele video brute si decodoarele de imagine care sunt deja prezente in browserul sau.

API WebGPU

API-ul WebGPU este succesorul atat al API-urilor grafice WebGL, cat si WebGL2 pentru web, deoarece ofera functii moderne precum „GPU compute”, precum si un acces redus la hardware-ul GPU, impreuna cu performante mai previzibile.

Aceste caracteristici sunt o imbunatatire fata de interfetele WebGL existente, care au fost initial concepute pentru desenarea imaginilor, dar care au fost refacute pentru alte tipuri de calcule.

WebGPU, pe de alta parte, expune capabilitati moderne de grafica pe computer, inclusiv Direct3D 12, Metal si Vulkan pentru efectuarea redarii si calculelor pe GPU-ul unui computer. Avantajele suplimentare ale WebGPU fata de tehnologiile anterioare includ, de asemenea, separarea pregatirii lucrarilor de gestionare a resurselor si transmiterea catre GPU.

In esenta, ceea ce inseamna toate acestea pentru utilizatorii finali Chrome este ca browserul Google va fi in curand mai bun la redarea continutului web. In timp ce compania testeaza in prezent aceste noi caracteristici in Chrome 94 beta, intentioneaza ca toate noile caracteristici sa fie disponibile odata cu lansarea Chrome 99, care ar trebui sa fie accesibila incepand cu ianuarie anul viitor cel mai devreme.

Cea mai importanta schimbare se va vedea la jocuri. Experienta de astazi cu Google Chrome pentru jocuri lasa mult de dorit, iar Google vrea sa schimbe acest lucru.

De asemenea, noua versiune Chome va completa noile caracteristici cu cele mai bune instrumente de confidentialitate pentru navigarea anonima.