Serviciile de web hosting sunt intr-o continua evolutie, pe masura ce apar elemente noi de siguranta, securitate si noi modalitati de constructie si intretinere a site-urilor.

Conform statisticilor, in octombrie 2020, 4.46 miliarde de utilizatori erau online la nivel global. Se asteapta ca numarul sa creasca in perioada urmatoare, la 6 miliarde de utilizatori de internet, iar in 2022 75% din populatie sa fie activa in mediul online.

Aceasta crestere este o evolutie buna si pentru industria serviciilor de web hosting. Pe masura ce tot mai mult oameni intra online, tot mai multi antreprenori vor cauta sa isi construiasca site-uri web si aplicatii care necesita gazduire, servere, inregistrare de domenii si alte servicii conexe.

Practic, cifrele cresc de la sine. Si toate acestea inseamna un singur lucru: indiferent daca esti prorietar de site sau furnizor de servicii de gazduire web, urmarirea tendintelor actuale sunt esentiale pentru cresterea succesului afacerii.

Avand in vedere acest lucru, iata care sunt cele mai importante tendinte in web hosting 2021:

Securitatea este elementara

Securitatea cibernetica a devenit preocuparea numarul unu a tuturor. Doar in 2020, 37 de miliarde de conturi au fost compromise, cel mai mare numar de atacuri din istoria internetului. Pandemia de coronavirus a complicat lucrurile si mai mult in ceea ce priveste securitarea cibernetica si a sporit atacurile.

In aceste conditii, furnizorii de gazduire web cum este cazul datahost, au implementat tot mai mult masuri la nivel de infrastructura pentru imbunatatirea protocoalelor de securitate si siguranta a datelor.

Si proprietarii de site-uri au inceput sa acorde o atentie sporita securitatii si un interes crescut confidentialitatii datelor prin implementarea certificatelor SSL, a plugin-urilo de securitate, parole de acces puternice si scanari periodice ale fisierelor, precum si copii de backup.

Un alt trend interesant este faptul ca tot mai multi useri prefera serverele virtuale, unde au autonomie, resurse mai mari si acces SSH.

In materie de constructia a site-urilor, WordPress ramane si in acest an in trend pentru majoritatea site-urilor start-up, fiind cea mai simpla si complexa platforma pentru constructia site-urilor de un incepator. In acest sens, si furnizorii de gazduire web si-au adaptat ofertele astfel incat sa creeze un mediu optim de functionalitate pentru platforma WordPress.

In an pandemic, antreprenorii au fost nevoiti sa isi adapteze afacerile pentru a supravietui, intelegand ca publicitatea online este esentiala. Astfel, au investit sume importante de bani in promovarea serviciilor si produselor pe motoarele de cautare si pe retelele sociale, astfel incat sa ajunga la un public tinta cat mai mare. Odata cu cresterea traficului pe site, si resursele la nivel de gazduire web trebuie sa creasca pentru a face fata fluxului de vizite. Cel mai interesant este faptul ca trendul se mentine, pentru ca lumea incepe sa faca tot mai des cumparaturi online, practic se obisnuieste cu acest stil de viata.

In sfarsit, piata de web hosting este extrem de competitiva. In calitate de antreprenor, este foarte greu sa alegi partenerul potrivit. Astfel, atunci cand alegi un furnizor de gazduire web, ai in vedere cateva criterii elementare de selectie, precum:

  • un spatiu de gazduire suficient;
  • posibilitatea de creare a unei adrese de email cu numele domeniului;
  • posibilitatea de instalare a unei platoforme de creare site-uri direct din panoul de control, cum este WordPress, Magento, PrestaShop etc;
  • Preventie atacuri DDoS la nivel de datacenter;
  • Instrumente in panoul de control pentru o gestiune usoara a fisierelor, bazelor de date si email-urilor;
  • SSL preinstalat sau cu posibilitatea de plata suplimentara;
  • Serviciu de backup;
  • Asistenta tehnica la nevoie;
  • Optiuni de imbunatatire a vitezei de incarcare a site-ului;
  • Facilitati si bonusuri, precum domenii gratuite la plata in avans sau alte addon-uri necesare;

DataHost.ro  este un furnizor de servicii de web hosting de incredere, care acorda o atentie sporita securitatii si integritatii infrastructurii si serverelor in productie precum si asistenta tehnica non stop, alaturi de un Uptime garantat 99.9%.

Lasa un comentariu


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *