S-a lansat cea mai noua versiune WordPress 6.0, ce vine cu o serie de imbunatatiri si functii noi.

Imbunatatiri la editarea completa a site-ului

WordPress a lansat treptat noua experienta completa de editate a site-ului. Practic, cu editarea completa a site-ului, poti personaliza temele WordPress folosind acelasi editor de blocuri pe care il folosesti pentru a crea postari si pagini.

De asemenea, poti face modificari la nivel de site la sabloanele temelor si le poti edita vizual cu blocuri. Pentru acest lucru, ai nevoie de o tema activata care accepta aceasta caracteristica.

WordPress 6.0 aduce o multime de imbunatatiri si functii noi Editorului de teme. Iata cateva dintre acestea:

Schimba fara efort stilurile temei

WordPress 6.0 permite utilizatorilor sa schimbe cu usurinta stilurile de teme cu un singur click.  Exista un buton in coltul dreapta sus numit Stil – pentru a vedea stilurile disponibile ale temei. Acest lucru le permite dezvoltatorilor de teme sa adauge mai multe presetari de stil.

Exporta tema blocului WordPress

Noul Editor de teme permite crearea propriilor sabloane, sa personalizezis tiluri, sa creezi machete. De asemenea, WordPress 6.0 permite exportarea cu usurinta a temei cu toate modificarile le care le-ai facut pe un alt site WordPress.

Blocuri noi in Editorul de teme

  • Comentarii
  • Citeste mai mult

Modificari ale editorului de blocuri in WordPress 6.0

Editorul bloc este locul in care majoritatea proprietarilor de site-uri isi petrec cea mai mare parte a timpului, creand continut si pagini pentru site-ul lor.

Fiecare versiune WordPress vine cu imbunatatiri semnificative si functii noi pentru editorul de continut. Unele sunt cele mai vizibile modificari care vin in WordPress 6.0 pentru editorul de blocuri:

  • Imagine prezentata in blocul de coperta
  • Selectare mai usoara a textului in mai multe blocuri
  • Blochezi blocurile reutilizabile
  • Alte imbunatatiri diverse: chenar, comenzi rapide pentru legaturi interne

Fiecare vesiune WordPress continua sa imbunatateasca gradul de utilizare, facand-o mai accesibila pentru utilizatori. WordPress 6.0 vine cu o serie de caracteristici imbunatatite care ar putea imbunatati experienta utilizatorului.

WordPress 6.0 aduce, de asemenea, un numar impresionant de modificari, functii si remedieri de erori, inclusiv peste 400 de actualizari si 500 de remedieri de erori pentru editor. Au fost remediate peste 189 de bilete, inclusiv 91 de functii si imbunatatiri noi.