Un domeniu web poate fi al tau pentru totdeauna..daca nu uiti sa il reinnoiesti! Daca totusi nu ai reusit sa te incadrezi in termenul de plata, inca mai exista sansa de a-l recupera.

Domeniul pe care l-ai inregistrat se potriveste cu numele companiei, suna foarte bine, este atragator, usor de memorat. Ce ar trebui sa faci pentru a-l pastra si anii urmatori? Raspunsul este pe atat de usor pe cat pare: sa il reinnoiesti! Pentru a-l reinnoi, pur si simplu trebuie sa achiti factura de reinnoire emisa de furnizorul cu care colaborezi.

Daca nu reusesti sa reinnoiesti domeniul pana la data expirarii, neglijarea lui poate duce la pierderea definitive a numelui si, in consecinta, la pierderea tuturor datelor referitoare la activitatea web.

Asadar, iti doresti sa reinnoiesti la timp domeniu, nu? Nu iti face griji in privinta memorarii datei de expirare, DataHost notifica fiecare proprietar inainte de expirarea domeniului, in vederea reinnoirii.

De ce este atat de important sa iti reinnoiesti domeniul

Reinnoirea domeniului este o actiune fundamentala de care nu trebuie sa uiti. Pierderea domeniului inseamna ca si utilizatorii si clientii pierd accesul la toate informatiile de pe site si nu vor mai avea unde merge. Exista insa si alte motive temeinice pentru care trebuie sa reinnoim domeniile web:

  • Protejarea identitatii online
  • Domeniul ar putea ajunge pe maini gresite, nume pe care sa desfasoare activitati care nu fac cinste brandului tau;
  • Garantezi continuitatea afacerii;
  • Pastrezi serviciile asociate domeniului, cum ar fi adresa de email;

In plus, pentru domeniile internationale, o data ce domeniul a intrat in carantina, recuperarea lui pe o perioda de 60 de zile poate fi cu o supra-taxa impusa de registrar, ceea ce inseamna costuri suplimentare inutile.

Reinnoieste-ti domeniul la timp si uita de grija lui!