Industria de web hosting a evoluat de-a lungul timpului ca oricare alta. Pentru cei care au viziune istorica, vor vedea schimbarile constante, progresive. VPS-urile sunt tot mai populare, stocarea are imbunatatiri constante de viteza, CMS-urile sunt disponibile dintr-un plan de hosting, companiile de web hosting ofera facilitati de creare site-uri, au diverse colaborari cu software-uri de siguranta si backup si lista poate continua.

Cu un deceniu in urma, majoritatea acestor lucruri erau inexistente. Astazi sunt omniprezente. In fiecare an apare ceva nou. Iata o lista cu cele mai noi tendinte initiate in 2021 si care vor continua si in 2022:

HTTPS peste tot

De ani de zile se lucreaza la securitatea cibernetica si in ultima perioada s-au facut progrese mari in aceasta directie. Certificatele SSL au un rol foarte mare, ajungand astazi in punctul in care sunt o necesitate.

Toate browserele de top, precum Google Chrome, Microsoft Edge au inceput sa afiseze avertismente de securitate ori de cate ori acceseaza un site web care nu este HTTPS (nu are un SSL instalat). Un mesaj de avertizare este o modalitate foarte simpla de a parasi pagina web.

Rezultatul acestor evolutii este faptul ca exista o implementare extinsa la nivel global, iar in 2021 certificatele SSL au devenit o norma. Companiile de gazduire cu renume, ofera astazi certificate SSL gratuite la planurile de gazduire web.

Mai mult accent pe securitate

Una dintre daunele colaterale ale pandemiei a fost securitatea cibernetica. Agentiile din intreaga lume au observat ca a existat o crestere brusca a numarului de atacuri cibernetice de la inceputul pandemiei. Intreprinderile mici care au site-uri web sunt afectate in mod disproportionat de atacurile cibernetice.

In acest sens, multe companii de web hosting incearca sa implementeze cat mai multe masuri de siguranta, pentru a crea medii sigure, cu o criptare buna. In 2021 se vede un accent sporit din partea companiilor web car eofera suport in privinta masurilor de securitate si la nivel de utilizator.

Gazduire bazata doar pe stocare SSD

Necesitatea vitezei de incarcare si procesare este tot mai evidenta. In ultimii ani, s-a facut trecerea, treptat, de la stocare HDD la SSD, ce ofera o viteza imbunatatita de cel putin 3 ori mai mare. Diferenta de pret este din ce in ce mai mica intre aceste tipuri de stocare pentru planurile de hosting.

DataHost este cu un pas inainte, folosind doar mediu de stocare SSD NVMe, cea mai noua solutie de stocare SSD, cu cea mai buna viteza de incarcare posibila de la momentul actual.

Caracteristici

Clientii au asteptari tot mai mari in ceea ce priveste multitudinea de caracteristici pe care le ofera planurile de gazduire web – de la inregistrarea de domeniu pana la instrumente de creare site, gestionare, administrare baze de date, certificat ssl, adrese de email, backup si restore, aplicatii de securitate etc.

Costuri

In 2020, guvernele din intreaga lume au impus blocaje si restrictii din pricina pandemiei de coronavirus. Acest lucru a insemnat ca multe magazine fizice au trebuit sa isi continuie afacerea in online ca sa supravietuiasca.

Asta a dus la o crestere brusca pentru nevoia de gazduire web. Mai multi clienti pentru toata lumea inseamna insa concurenta mai mare care, la randul sau, duce la costuri mai mici. Asadar, daca intentionati sa va deschideti un website online, acum probabil este cea mai buna perioada din punctul de vedere al costurilor.

In concluzie, pandemie sau nu, inovatia nu se va opri. Gazduirea web a evoluat oricum in ultimii ani, in ritmul propriu, insa pandemia nu a facut decat sa accelereze putin evolutia si sa adauge caracteristici suplimentare la planurile existente. Desigur, cele mai bune masuri si cele mai bune planuri le vor avea intotdeauna prima data companiile de top sau cele care isi respecta reputatia si tin la confortul si siguranta clientilor.

Prin urmare, daca sunteti in cauzarea unui web hosting cu adevarat modern, pentru un serviciu robust, fiabil, cu toate functiile si instrumentele necesare administrarii unui website si a adreselor de email, DataHost este furnizorul ideal. Luati legatura acum cu noi prin live chat sau telefon pentru obtinerea mai multor informatii!