Daca institutia in care activezi profesional, cum ar fi scoala, gradinita sau liceu nu are inca o adresa de email personalizata cu numele de domeniu, este timpul sa detina adresa de email profesionala.

Ministerul Educatiei a emis o directiva prin care impune tuturor scolilor si gradinitelor din tara sa detina o adresa de email cu domeniu propriu conform programului “Saptamana verde”, cu metodologie proprie de organizare. Adresa de e-mail va fi creată dupa modelul responsabil.mediu@domeniu.ro.

Alegerea unui furnizor care sa le ofere acest serviciu este esentiala din punctul de vedere al securitatii si functionalitatii.

Ce este un domeniu web

Domeniul web este numele inregistrat ce apare intr-o adresa de email dupa @ (exemplu: contact@scoalagimnaziala.ro, unde scoalagimnaziala.ro reprezinta numele de domeniu).

Domeniul se poate inregistra pe perioada minima de 1 an, pana la 10 ani in avans. La sfarsitul perioadei de expirare, domeniul trebuie reinnoit prin achitarea facturii de reinnoire emise de furnizor, in termenul scadent.

Ce este gazduire email

Serviciul de gazduire email pentru scoli si nu numai, numit si gazduire web sau web hosting, se refera la spatiul de stocare si resursele aferente alocate pe server pentru stocarea datelor si a adreselor de email.

In cadrul unui serviciu de gazduire email se pot crea mai multe adrese de email cu acelasi nume de domeniu. Exemplu: contact@scoalagimnaziala.ro, popescu@scoalagimnaziala.ro, info@scoalagimnaziala.ro etc.

Optional, in acelasi spatiu de stocare se pot stoca si fisierele unui website. Toate adresele de email si fisierele site-ului vor imparti acelasi spatiu de stocare total.

DataHost ofera pachete de gazduire email cu domeniu .ro gratuit in primul an incepand de la 2.99 euro/luna, ideal pentru scoli, gradinite si alte institutii publice pentru buna desfasurare a activitatilor online. Vezi intreaga oferta aici.