Industria serviciilor de gazduire web creste exponential, mai ales in aceste momente de criza globala, unde majoritatea afacerilor offline se muta in online ca sa poata supravietui. Conform statisticilor, industria web hostingului a crescut cu aproape 14% intre anii 2014-2019. Un raport mai recent realizat de MarketWatch arata ca procentul se apropie de 20% crestere.

Astfel, prin faptul ca utilizatorii si companiile deopotriva sunt dispuse sa investeasca mai mult intr-un astfel de serviciu, subliniaza avantajul pe care acesta li-l ofera. Totusi, marcheaza in egala masura si provocarile cu care utilizatorii se pot confrunta atunci cand aleg un furnizor de gazduire web.

Pe piata exista o variabilitate foarte mare intre companiile ce ofera web hosting, atat din punctul de vedere al calitatii cat si al pretului. Iar acest lucru nu face decat sa ingreuneze decizia utilizatorului de a alege pachetul potrivit de gazduire web pentru proiectul sau.

Exista o serie de factori pe care utilizatorul trebuie sa ii aiba in vedere atunci cand alege un pachet de web hosting. Este foarte important ca acesta sa examineze in detaliu toate optiunile pe care le ofera providerul, in afara de comparatia de cost. Daca aleg pachetul sau furnizorul gresit, s-ar putea sa-i coste succesul afacerii.

Ce trebuie sa urmaresti atunci cand alegi un plan de gazduire web

Procesul de selectie va fi mult mai rapid si mai usor daca ai in vedere cativa factori cheie pentru alegerea serviciului de web hosting potrivit.

Pret – in prima etapa, intentia utilizatorului este de a cauta cea mai buna oferta din punctul de vedere al costului. Practic, se orienteaza dupa cel mai mic pret. Insa acest criteriu nu trebuie sa fie unul eliminatoriu, ci conteaza resursele si serviciile oferite raportate la pretul cerut. Preturile pachetelor de gazduire web pot varia destul de mult, incepand de la aproximativ 1 euro pana la sute de euro, in functie de nevoia clientului si de resursele oferite.

In general, planurile premium costa mai mult decat cele standard, pentru ca ofera resurse premium. De exemplu, daca ai in plan constructia unui blog personal, poate fi suficient pachetul de 1 euro. Daca insa vrei sa gazduiesti un magazin online complex, cu mii de vizite lunar, posibil sa ai nevoie de un serviciu de 100 de euro pe luna sau chiar mai mult. Practic, costul este relativ in functie de nevoia site-ului, insa acesta trebuie sa fie justificabil.

Spatiu si resurse – inainte de a alege un pachet de gazduire web, trebuie sa stii cat spatiu, memorie si procesor vei avea in medie nevoie, cel putin initial, care sa acopere volumul de trafic anticipat . Desigur ca, pe masura ce nevoia creste, se poate solicita un upgrade de resurse furnizorului de web hosting. Insa este important sa cunosti aceste detalii, pentru a nu cumpara un pachet mult prea mare pentru nevoile actuale sau dimpotriva, mult prea mic, care sa nu asigure o buna performanta a site-ului. Cantitatea de spatiu necesara depinde de fisierele stocate si de numarul de adrese de email dorite.

Siguranta si securitate – acestia sunt alti doi factori importanti de analizat. Statisticile arata ca un procent de 60% din site-uri care nu respecta masurile de securitate online esueaza in primele 6 luni. Este important sa alegi un pan de gazduire care sa acopere nevoia de siguranta. De exemplu, planul de gazduire web trebuie sa includa backupul. Acesta inseamna ca, in cazul in care fisierele site-ului se corup, sunt infectate sau sunt sterse dintr-o eroare umana, sa poata fi recuperate imediat dintr-o data anterioara cand site-ul era functional. Desigur, serverele web trebuie sa indeplineasca criteriile se securitate si protectii in mediul online precum si protectia datelor cu caracter personal, conform GDPR.

Suport tehnic – printre cele mai importante criterii de selectia a furnizorului de web hosting este serviciul suport. In majoritatea cazurilor, suportul este cel care face diferenta de calitate. Un serviciu suport tehnic prompt, mereu disponibil atunci cand utilizatorul intampina o problema sau are nevoie de ajutor/sfat, va fi mereu apreciat de clientul final.

In sfarsit, alegerea planului de gazduire web necesita atentie sporita la detalii, timp si cercetare. DataHost.ro ofera servicii de gazduire web care indeplinesc toate criteriile de functionalitate optima, siguranta si securitate, alaturi de un sport tehnic prietenos, prompt si disponibil 24/7.

Lasa un comentariu


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *