Google a anuntat inca in urma cu 1 an ca va inlocui site-urile clasice Google cu noi site-uri. Pentru a evita intreruperile, toate site-urile create pe Google sites existente, trebuie migrate pana in 31 decembrie 2021.

Google reaminteste ca:

  • Incepand cu 1 decembrie 2021: nu veti mai putea edita niciun site Google clasic ramas in domeniul dvs.
  • Incepand cu 1 ianuarie 2022: Google Sites clasic nu va mai putea fi vizualizat decat daca va fi convertit in Google Sites nou. Orice site-uri clasice ramase vor fi automat:
  • – Descarcate ca arhiva si salvat in Google Drive al proprietarului site-ului web;
  • – Inlocuite cu o schita in noul site-uri Google, pe care proprietarii de site-uri sa o examineze si sa o publice.

Cine este afectat de aceasta schimbare

Administratorii site-urilor Google si utilizatorii finali. Google recomanda ca, pentru a va asigura ca continutul site-urilor clasice ale organizatiei dvs. continua sa fie vizibil fara intrerupere, asigurati-va ca toate site-urile dvs. clasice existente sunt migrate pana la 31 decembrie 2021. Daca nu ati facut deja acest lucru, activati crearea de noi site-uri pentru organizatia dvs.

Administratorii vor primi o notificare prin e-mail odata ce aceasta este finalizata pentru domeniul lor. In perioada de tranzitie, dvs. si utilizatorii dvs. veti putea in continuare sa migrati site-urile clasice ramase care nu au fost deja migrate automat.
Daca nu luati nicio masura, modificarile prezentate in cronologia tranzitiei de mai sus vor fi aplicate automat domeniului dvs.

Utilizatori finali Google Workspace: utilizatorii trebuie sa treaca de la site-uri clasice la site-uri noi in conformitate cu cronologia prezentata mai sus.