Utilizarea unui server VPS este serviciul de web hosting mediu ideal pentru multe business-uri online. In timp ce pachetele de gazduire shared nu ofera resurse suficiente si autonomie, serverele dedicate sunt solutii de hosting prea scumpe momentan pentru ceea ce business-ul online produce. Astfel, serverele VPS sunt alternativa perfecta intre resurse, scalabilitate, cost si performanta.

Utilizarea unui server VPS pentru hosting este solutia de mijloc perfecta. In timp ce pachetele de gazduire shared pot fi ieftine si avantajoase la prima  impresie, le lipseste versatilitatea, functinalitatea si scalabilitatea de care au nevoie interprinderile in crestere. De cealalta parte, serverele dedicate sunt complexe de configurat si administrat si relativ costisitoare.

Un server VPS este partajat in continuare cu alte conturi de pe serverul fizic, insa este mult mai putin aglomerat decat in cazul unui server de gazduire shared si total izolat. Mai important decat atat, pe VPS se aloca propria cantitate de resurse, cum ar fi nucleele, procesorul, RAM, latimea de banda si spatiul de stocare, astfel incat, daca alti utilizatori de pe server experimenteaza un trafic foarte intens, VPS-ul tau nu va fi afectat. In plus, pe un server VPS se poate alege propriul sistem de operare sau software, ceea ce ofera mai multa libertate si putere decat in cazul unui serviciu de gazduire shared.

Cat costa un server VPS

In functie de cerinte, specificatii si nevoi, un server VPS poate costa cativa euro pe luna sau cativa zeci sau sute de euro. Majoritatea furnizorilor de web hosting ofera servicii aditionale ce pot fi achizitionate impreuna cu serverul VPS, precum panoul de control cPanel, ce faciliteaza configurarea si administrarea serverului, optiunea de backup sau managementul serverului de catre tehnicieni experti.

Exista sute de furnzori care livreaza servicii de servere VPS, insa cel pe care il vei alege va influenta in mod direct performanta site-ului web.

DataHost este unul din furnizorii de web hosting ce livreaza inclusiv servere VPS la cele mai bune raporturi calitate-pret. Puterea de calcul, spatiul exclusiv Raid SSD, procesorul, uptime-ul garantat, viteza si scalabilitatea remarcabila, configuratia gratuita, Managementul inclus, varietatea si pretul excelent sunt criterii ce pozitioneaza serverele VPS Datahost in topul celor mai bine cotate servere VPS de pe piata.