Te gandesti sa cumperi liste de adrese de email, carora sa le trimiti newlettere pentru promovarea noului brand? Cumpararea unei liste de email suna ca o modalitate rapida de a genera clienti, de a creste afacerea si a spori vanzarile.

Indiferent daca tocmai ai lansat o noua afacere sau dezvolti una deja existenta pe piata, gasirea unei metode mai simple de succes suna destul de atractiv. Si o scurtatura tenteaza pe multi proprietari de afaceri ideea de a cumpara liste de adrese de email.

O lista de email include de obicei liste de nume, adrese de email si poate alte date, cum ar fi numele companiei din care provine.

Din momentul in care stiti ca marketingul prin email este una dintre cele mai bune modalitati de a vinde online, cumpararea unei liste de emailuri pentru a lansa o campanie pare foarte atractiva.

GRESIT!

Adevarul este ca achizitia unei liste de email este o idee foarte proasta si o risipa foarte mare din punct de vedere financiar. Afacerea nu va arata mai bine si nu isi va inmulti veniturile, dimpotriva: ii vei face doar rau.

Iata care sunt cele mai importante argumente CONTRA pentru a NU CUMPARA liste de adrese de email:

Nu poti avea incredere in calitatea listei

Din pacate, oamenii care vand liste de email-uri nu sunt foarte sinceri. Si modul in care au intrat in posesia lor, de obicei este illegal. In plus, poti descoperi multe alte probleme precum date incomplete, nume gresite, informatii invechite, adresa de email inexistente.

Compania ta va deveni un spammer

Intreaba-te: iti place sa primesti emailuri nesolicitate? Cel mai probabil, raspunsul este nu. Mai ales atunci cand continutul acelor emailuri contine mesaje de marketing.

Probabil vei sterge acele emailuri, insa daca vei primi in continuare astfel de emailuri, le vei marca ca spam.

Acum, s-ar putea sa crezi ca emailurile tale de marketing sunt foarte bine redactate, cu informatii de inalta calitate dar, din perspectiva destinatarului, sunteti doar o alta companie necunoscuta care intra neautorizat in casuta lor de email.

Vei avea probleme cu furnizorul de servicii email sau hosting

Furnizorii de servicii de web hosting si email nu tolereaza trimiteri de tip spam si la prima detectare in acest sens, contul va fi blocat. Simplul act de incercare de trimitere a emailurilor de tip spam (trimiterea de emailuri nesolicitate) este o incalcare grava a acordului furnizarii de servicii, aplicata in Termenii si Conditiile de utilizare ale oricarui furnizor de servicii web de incredere.


 

Datahost.ro are toleranta o la transmiterea de mesaje online nesolicitate, de tip spam. Acestea sunt strict interzise, indiferent de natura acestora sau daca prejudiciaza sau nu serverele web.

 


In plus, alti oameni pot folosi aceeasi lista, vanzatorii o pot re-vinde de zeci, sute de ori pentru a-si spori veniturile.

Vei obtine o rata de raspuns slaba

Conversiile nu vor fi pe masura asteptarilor, cel mult 1-2%. S-ar putea sa fii surprins de faptul ca oamenii nici macar nu-ti deschid emailul, cu atat mai putin sa dea click pe pagina de vanzari.

Reputatia companiei va fi grav afectata

Pe langa faptul ca furnizorul de servicii de email o sa va intrerupa accesul, cumpararea si folosirea unei liste de email va duce la probleme mai ample in cee ace priveste reputatia companiei tale. Cateva recenzii negative, ip-urile adaugate in blacklist la Google sunt doar unele din gravele consecinte ce vor afecta reputatia companiei in mediul online.

Reputatia este cruciala foarte greu mai poate fi recuperata, o data ce ai eticheta de spammer. Nicio agentie de marketing nu recomanda folosirea unei liste de email cumparate, ci o sa va indrume spre alte strategii de promovare mai eficiente, cu rezultate durabile in timp. Va puteti crea propria lista curata de emailuri, folosindu-va de abonarea la newsletter sau pastrand datele de contact ale clientilor care au cumparat prin intermediul website-ului vostru.