Unul dintre cele mai importante elemente de care are nevoie un magazin online ca sa functioneze este serviciul de web hosting.

Un bun provider de gazduire web este coloana vertebrala a derularii unei afaceri de succes, deoarece joaca un rol esential in performanta si viteza site-ului. Iata 5 factori de luat in considerare atunci cand iti alegi furnizorul de web hosting al magazinului tau online:

1.Suport si compatibilitate

Serviciul de web hosting cu resursele aferente trebuie sa fie potrivite pentru nevoia platformei magazinului online. Prin urmare, ar trebui sa alegi un plan de gazduire adecvat. Nu orice solutie de web hosting poate sustine o platforma de comert electronic, motiv pentru care trebuie sa ai in vedere compatibilitatea CMS-ului cu resursele necesare.

Alegerea unui serviciu de gazduire web potrivit magazinului online te poate scuti de multe probleme, pierderi masive de comenzi si trafic si poate contribui la cresterea vanzarilor.

In plus, un suport tehnic exact atunci cand ai nevoie, disponibil 24/7, va face cu adevarat diferenta de calitate si promptitudine. Magazinul tau online nu isi permite sa fie offline deloc!

2. Caracteristici de securitate

Scopul unui magazin online este acela de a facilita accesul utilizatorilor la produse si de a stimula achizitiile clientilor. Asta inseamna ca pachetul de web hosting trebuie sa aiba caracteristici de siguranta sporite, deoarece este cel mai bun mod de a mentine un nivel ridicat de constientizare a securitatii cibernetice.

Protejarea datelor clientilor este esentiala pentru succesul afacerii tale, iar un furnizor de web hosting serios va oferi toate elementele necesare, inclusiv criptare SSL si toate protectiile la nivel de server si datacenter.

3. Uptime garantat

Durata de functionare a serviciului de web hosting este cruciala pentru un magazin online, ce nu are orar de functionare. El este deschis non stop. Prin urmare, uptime-ul asigurat trebuie sa fie de cel putin 99.9%. Clientii au nevoie sa poata face cumparaturi de pe o platforma de incredere, functionala in orice moment al zilei.

4. Tehnologie proactiva

Performantele serverului trebuie sa fie de ultima generatie, astfel incat sa corespunda nevoii de viteza si scalabilitate de care avem atata nevoie in zilele noastre. Alege un plan de web hosting potrivit pentru magazinul tau online la inceput de drum si asigura-te ca ai oricand posibilitatea de a face trecerea la un pachet cu resurse superioare, pe masura de traficul si afacerea ta creste.

DataHost recomanda magazinelor online la inceput de drum sa achizitioneze un pachet de gazduire shop, ce asigura nevoia de stabilitate, resurse necesare, viteza si performanta sporita.