Multi proprietari de afaceri online la inceput de drum au nevoie de sprijin si indrumare pentru a face alegerile potrivite, mai ales in aceasta perioada, cand majoritatea afacerilor sunt nevoite sa se mute in mediul online pentru a supravietui. Din acest motiv, am creat un ghid cu cei mai simpli pasi de alegere a unui tip de gazduire site, in functie de tipul afacerii si complexitatea acesteia.

Ca sa fie functional, fiecare site are nevoie de domeniu web, gazduire site si platforma pe care va fi construit acesta, cum ar fi WordPress. Un serviciu de gazduire web inseamna un furnizor de servicii de web hosting, care are servere complet functionale si configurate pentru stocarea fisierelor unui website si a adreselor de email.

1. Evalueaza cat mai transparent nevoile site-ului

Ce urmeaza sa faci cu site-ul? Ce tip de site vei construi – site de prezentare a companiei, magazin online, blog? Ce platforma vei folosi pentru constructia site-ului? In functie de aceste nevoi, va trebui sa alegi un pachet de web hosting potrivit, care sa satisfaca stabilitatea, performanta, viteza, si fiabilitatea adecvata. Unele pachete de gazduire web sunt create special cu anumite configuratii care sa satifsfaca cerintele unor anumite platforme de site-uri, cum este cazul in cazul gazduire WordPress pentru site-urile WordPress sau gazduire Shop pentru magazinele online pe Magento, Prestashop, Opencart si nu numai.

2. Platforma de constructie a site-ului

In primul rand, trebuie sa decizi daca iti vei construi singur site-ul sau vei apela la specialisti in web design. Exista, de asemenea, website buildere gratuite cum este cazul Wix, Shopify sau Blogger. Daca insa iti doresti un site complet personalizat, independent si care sa poata fi oricand mutat de la un furnizor la altul, este recomandat sa alegi o platforma independenta, pe care sa instalezi o tema preferentiala.

In cazul in care vei apela la specialisti web designeri, acestia iti vor comunica platforma recomandata pentru crearea site-ului.

Daca iti vei construi singur site-ul, cea mai fiabila si usor de customizat este platorma WordPress. Unii furnizori de gazduire site ofera posibilitatea de instalare WordPress direct din panoul de gazduire cpanel al serviciului de web hosting activat.

3. Alege inteligent furnizorul de gazduire site

Atunci cand alegi furnizorul de gazduire website, trebuie sa te gandesti atat la nevoile initiale ale site-ului, cat si la cele viitoare: spatiu, memorie, trafic, viteza, scalabilitate, suportul oferit. Iata cateva criterii specifice pe care trebuie sa le identifici la furnizorul de hosting, care, desigur, pot varia in functie de nevoile tale:

Costul initial si cel de reinnoire: atat in cazul inregistrarii domeniului cat si in cazul prelungirii serviciului de gazduire site, asigura-te ca esti informat corect cu privire la costul afisat, atat la prima comanda cat si la reinnoirea serviciilor si ca nu exista alte taxe sau costuri ascunse.

Nevoile tehnice: asigura-te ca pachetul indeplineste toate cerintele site-ului si eventuale viitoare cerinte, precum: usurinta in utilizare, posibilitate de upgrade/downgrade, uptime garantat, securitate si siguranta web.

Serviciul de asistenta: Cat este de important pentru tine si viitoarea ta afacere ca cineva sa fie disponibil non stop, 24 din 24? Asigura-te ca poti primi suportul necesar pentru serviciul de gazduire site prin diverse metode de contact precum email, live chat sau telefon.

Politica de anulare sau reziliere: informeaza-te daca exista vreo birocratie in ceea ce priveste anularea sau mutarea serviciilor la un alt furizor, indiferent de motiv.

In sfarsit, dupa ce ai parcurs acesti pasi simpli si gasit furnizorul de gazduire site si creare adresa de email personalizata cu domeniul tau, esti cu un pas mai aproape de a deveni vizibil in mediul online. Daca ai luat deja decizia, tot ce trebuie sa faci este sa plasezi comanda de inregistrare domeniu si activare serviciu de gazduire site.

La datahost.ro ne asiguram si lucram in permanenta pentru a indeplini si imbunatati constant toate criteriile care sa duca la un web hosting performant, scalabil sigur, de incredere si mai ales prompt, exact atunci cand ai nevoie.

Vezi pachetele noastre de gazduire site cu domeniu .RO gratuit.

 


1 Comment

Ce este web hosting si de ce ai nevoie de acest serviciu | datahost.ro · mai 19, 2021 at 10:59 am

[…] Exista diferite tipuri de gazduire web, pentru a alege solutia potrivita, acceseaza articolul Cum stiu ce tip de gazduire site am nevoie? […]

Comments are closed.