Speram ca ne apropiem de sfarsitul erei COVID 19, insa acest lucru nu este inca cert. Ai observat insa o crestere de trafic pe site in aceasta perioada? Din cauza faptului ca lumea s-a mutat in online, lucrurl de acasa a devenit ceva obisnuit, oamenii stau mai mult pe internet.

Este absurd sa vezi cresterea traficului pe site ca o problema, ci mai degraba ar trebui sa fie o bucurie. In acest sens insa, trebuie sa fii pregatit din toate punctele de vedere pentru un flux mai mare de trafic, in orice moment. Nimanui nu-i place ca site-ul sa se blocheze din cauza unui numar mare de vizitatori. In acest sens, este cazul de cateva masuri de precautie.

Serviciul de gazduire web

Daca observi o crestere exponentiala a traficului pe site, ai nevoie de un upgrade de resurse pentru serviciul de gazduire. S-ar putea ca pachetul actual, de shared hosting sa nu mai corespunda nevoii de resurse, si sa ai nevoie de un server VPS, pentru autonomie si resurse dedicate. Daca ai un magazin online si comenzile sunt tot mai multe, cu certitudine nu doresti sa risti un accident de nefunctionalitate a site-ului. Solicita furnizorului de gazduire website o oferta de upgrade pe masura consumului de resurse de memorie si procesor si asigura-te ca exista scalabilitate pentru a face upgrade in orice moment.

Comprimarea imaginilor

Iti doresti ca totul din site sa fie placut vizitatorilor tai. Orice lucru care nu iti place sau poate incomoda, nu trebuie tolerat. Imaginile mari, care se incarca greu, ar putea costa timp de incarcare pentru vizitatori. Ei nu isi permit sa piarda timpul cu incarcarea unei imagini. Atunci cand exista o crestere exponentiala a traficului, acest lucru este posibil sa se intample. Pentru a evita o astfel de potentiala problema, asigura-te ca imaginile sunt optimizate corespunzator. Afla ce sa comprimi pentru a optimiza capacitatea spatiului de stocare si a consumului, deoarece compresia poate cauza diverse probleme daca nu este configurata corect.

Site responsive

Probabil ai observat ca nu toata lumea navigheaza de pe internet folosind acelasi tip de dispozitiv. Unii folosesc laptopul, altii tableta, altii telefonul. Fiecare are rezolutie diferita. In acest sens, asigura-te ca designul web este responsive pentru orice rezolutie si pot naviga cu usurinta sau plasa o comanda de pe orice dispozitiv.

Urmareste comportamentul vizitatorilor

Desi poti fi mai aglomerat decat in mod obisnuit, fa-ti timp pentru a analiza comportamentul vizitatorilor, pentru a observa produsele sau continutul de care sunt cel mai interesati. vei observa modele care te pot ajuta sa ajustezi anumite schimbari, sau unde sa imbunatatesti continutul sau produsul.

Indiferent ce cauzeaza o crestere a traficului pe site, este fara dar si poate un lucru pozitiv, pentru care trebuie sa fii pregatit cu masurile de precauatie aferente, pentru a putea sa-i exploatezi la maxim beneficiile.