Atunci cand alegi sa iti schimbi furnizorul de gazduire web, indiferent de motiv, pozitionarea in clasamentul motoarelor de cautare ar trebui sa ramana la fel, fara nicio scadere a traficului organic. Astfel, pentru a face un transfer de gazduire, o migrare fara probleme, trebuie sa te asiguri ca site-ul nu va fi deranjat din punct de vedere SEO.

O clasare ridicata din punct de vedere SEO necesita mult timp si efort, astfel ca orice miscare necesita atentie sporita. Asadar, atunci cand decizi sa schimbi furnizorul de gazduire, trebuie sa alegi unul care ofera gazduire SEO friendly, care pastreaza clasamentele in motoarele de cautare.

Servere ultra-performante

Un furnizor de gazduire web SEO-friendly asigura performante excelente pentru motoarele de cautare, prin servere fiabile de mare viteza. Performanta serverului este cruciala atunci cand migrezi site-ul si acesta ar trebui sa fie un criteriu atunci cand alegi sa schimbi furnizorul, astfel incat sa fie cel putin sau chiar mai rapid decat precedentul.

Google masoara viteza de incarcare a site-ului ca factor de clasare. O pagina care se incarca rapid ajuta la o rata de respingere mica. Atunci cand site-ul se incarca rapid, crawlerele web ale unui motor de cautare pot descoperi rapid si indexa cu usurinta continutul.

Asigura-te de integritatea cuvintelor cheie

Atunci cand faci o migrare a unui website, nu faci doar migrarea continutului si a bazei de date, se face si mutarea setarilor SEO, ce includ: cuvintele cheie, descrierile meta, titlurile si toate setarile care ofera site-ului o clasare in motoarele de cautare.

Inainte de migrarea site-ului spre un alt furnizor, intotdeauna salveaza o copie de rezerva a intregului cont si nu anula vechiul serviciu pana nu te asiguri ca totul este functional la noul furnizor.

Migrare fara downtime

Daca transferul site-ului implica nefunctionalitatea lui pe o anumita perioada de timp, acest lucru poate afecta reputatia SEO. Prin urmare, alege un nou furnizor de gazduire cu experienta in migrarea site-urilor, fara downtime. Poti stabili impreuna cu acesta perioada potrivita de mutare, cand traficul este mai scazut, astfel incat vizitele sa nu fie influentate de propagarea noilor setari dns.

Datahost ofera servicul de migrare gratuit pentru serviciile de gazduire web, asigurandu-se ca totul este migrat exact cum se afla in starea actuala, fara sa afecteze setarile SEO.