O adresa de email este un element crucial in mediul online, fara de care nu prea ne mai putem lipsi in ceea ce priveste corespondenta. Bineinteles, sunt diverse metode gratuite de a obtine o adresa de email, insa aceasta nu este o solutie profesionala, pe care sa o poti utiliza numele de domeniu propriu.

Cei mai populari furnizori de servicii de email gratuit sunt Gmail, Yahoo, AOL, Icloud.

Care sunt avantajele si dezavantajele unei adrese de email gratuite?

Singurul avantaj este costul zero de administrare a unei adrese de email gratuite. In schimb, dezavantajele sunt multiple:

 • nu poate fi utilizat cu un nume de domeniu propriu.
 • nu poate avea un brand personal.
 • ofera o capacitate mica de stocare.
 • nu arata profesional in relatia cu clientii sau furnizorii.
 • nu poate fi utilizat pentru campanii de email marketing.

Cum pot avea o adresa de email profesionala?

In primul rand, o adresa de email profesionala este indispensabila daca conduci o afacere online, lucrezi in calitate de comerciant sau freelancer. Prin intermediul acesteia arati oamenilor, clientilor, colaboratorilor, ca ai o reputatie buna online, ca esti profesionist si tii la calitate, imagine, siguranta, iar adresa de email cu numele propriu de domeniu va scoate in evidenta brandul, marca, care va ramane impregnata in mintea celui care a deschis emailul.

Pentru a crea o adresa de email profesionala, ai nevoie de doua servicii: un domeniu si un pachet de gazduire. Sunt unii furnizori care ofera la pachet aceste doua servicii, cum este cazul datahost.ro, astfel incat se simplifica mult procesul de achizitie. In functie de spatiul de stocare necesar pentru adresa de email, se va alege pachetul de hosting potrivit.

In cadrul pachetului de gazduire se poate crea atat un website, cat si gazdui una sau mai multe adrese de email cu numele de domeniu ales. Dupa comanda si activare, primesti un user si o parola la panoul de control cPanel, de unde vei putea crea adresa de email dorita (exemplu: contact@domeniu.ro), de la sectiunea Emails.

Accesul la adresa de email se va realiza atat prin intermediul unei interfete puse la dispozitie, numita Webmail, cat va putea fi configurata pe orice client de email de pe dispozitivele utilizate, precum Outlook.

Care sunt avantajele si dezavantajele unei adrese de email profesionale?

Singurul dezavantaj al unei adresa de email profesionale este plata recurenta a unui abonament de gazduire. In schimb, acest lucru este inzecit acoperit de numeroasele avantaje precum:

 • reputatia profesionista.
 • consolidarea marcii si a brandului.
 • spatiul mare de stocare.
 • crearea unor campanii de marketing.
 • usor de gestionat.
 • control si autonomie.

Daca iti doresti o adresa de email profesionala cu numele de domeniu propriu, o poti acum activa de aici, prin comandarea unui pachet de gazduire impreuna cu numele de domeniu dorit. Daca ai deja experienta si esti obisnuit cu interfata gmail, poti opta pentru serviciul de email profesional Gsuite, alaturi de multe alte facilitati prezentate aici.

 

 

Lasa un comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *