Acest tutorial este conceput pentru a va ghida in procesul de adaugare a unui domeniu suplimentar in pachetul de gazduire, permitandu-va astfel sa administrati mai multe domenii folosind acelasi pachet de gazduire. Majoritatea pachetelor noastre ofera aceasta posibilitate, facilitand gestionarea eficienta a mai multor site-uri web.

Verificarea disponibilitatii optiunii

Primul pas este sa verifici daca pachetul tau de gazduire permite adaugarea domeniilor suplimentare. Poti face acest lucru prin 2 metode:

  1. De pe site-ul web: Intra pe site-ul nostru si verifica detaliile pachetului tau de gazduire. Cauta sectiunea „Domenii gazduite” pentru a vedea daca ai aceasta optiune disponibila.

Numarul de domenii gazduite reprezinta numarul de domenii pe care le poti administra cu pachetul tau de gazduie

  1. Din cPanel: Poti verifica direct din cPanel, de la sectiunea „Statistics” – rubrica „Addon Domains”, pentru a vedea daca poti adauga domenii suplimentare si cate locuri mai ai libere.

Adaugarea domeniului suplimentar

Dupa ce ai verificat daca poti adauga domenii suplimentare, urmeaza pasii de mai jos pentru a adauga un domeniu nou (domeniul trebuie sa fie inregistrat si sa aiba setate nameserverele noastre).

1.Acceseaza cPanel: Intra in cPanel folosind datele de autentificare primite pe email la activarea contului de gazduire sau din contul tau de client, accesand „Serviciile mele” si apoi butonul portocaliu „CP” pentru cPanel.

2.Intra la sectiunea Domains: Odata in cPanel, navigheaza la sectiunea „Domains” si selecteaza optiunea „Create a New Domain”.

3.Completeaza numele domeniului: In prima caseta, introdu numele domeniului pe care doresti sa-l adaugi. Este important sa debifezi caseta „Share root document” pentru ca fiecare domeniu sa aiba un folder separat in cadrul serverului de gazduire.

4.Salveaza setarile: Dupa ce ai completat informatiile necesare, salveaza setarile.

Felicitari! Domeniul suplimentar a fost adaugat in pachetul tau de gazduire. Datele de acces la cPanel raman aceleasi, iar resursele pachetului se impart intre domeniile gazduite.

Acum poti incepe sa utilizezi noul tau domeniu in cadrul pachetului de gazduire, configurandu-l conform nevoilor tale. Daca intampini dificultati sau ai nevoie de asistenta suplimentara, echipa noastra de suport este disponibila pentru a te ajuta.