Vrei sa iti creezi propriul site dar esti ingrijorat ca ai putea face unele lucruri gresite? Iata 8 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a incepe sa lucrezi la primul tau website.

  1. Un website este elemental crucial al construirii brandului

Poti construi o afacere si folosind doar retelele sociale sau site-uri de comert electronic terte, insa business-ul tau va fi intotdeauna asociat cu un alt brand. Daca ai propriul website, vei avea propriul brand pe care iti vei putea construi afacerea.

  1. Planificarea site-ului inainte de a incepe customizarea

Trebuie sa realizezi o schita cu elementele importante inainte de a incepe constructia: structura meniului, a paginilor, pagina acasa, pagina de contact, blogul. Specifica caracteristicile, functiile de care au nevoie paginile web.

  1. Nu ai nevoie de cunostinte tehnice avansate pentru a-ti construi propriul website

Nu trebuie sa stii cod ca sa iti creezi propriul website. Gasesti diverse platforme disponibile pentru customizare sau site buildere pentru constructia site-ului. Ai nevoie de inregistrarea numelui de domeniu si de o solutie de gazduire web.

  1. Site-urile mici nu sunt costisitoare

Inregistrarea unui domeniu si gazduirea unui site simplu de prezentare nu costa mult. Serviciul de gazduire web poate incepe de la 1.39 euro/luna cu inregistrarea gratuita a domeniului in primul an. In acest interval, vei putea analiza daca businessul este sau nu unul de succes pentru a mari resursele necesare.

  1. Un business va esua fara marketing

Daca oamenii nu stiu despre site-ul sau afacerea ta, nu o pot accesa. Marketingul pe retelele sociale si optimizarea pentru motoarele de cautare joaca un rol crucial in succesul site-ului si al afacerii.

  1. Intelege modul in care utilizatorii folosesc site-ul

Daca nu analizezi comportamentul utilizatorilor pe site-ul web, nu poti aduce imbunatatiri. Foloseste instrumente gratuite precum Google Analytics si Google Search Console pentru a avea o imagine de ansamblu asupra traficului.

  1. Site-ul trebuie sa creasca odata cu afacerea ta

Cateva pagini ar putea fi suficiente atunci cand iti lansezi site-ul, insa daca afacerea va fi una de succes, ai nevoie de continut adaugat in permanenta. Asigura-te ca ai optiunea de scalabilitate a serviciilor de gazduire web pentru a le mari odata ce afacerea ta creste.

  1. Nu ai nevoie de un site perfect pentru inceput

Chiar daca ai doar o simpla pagina de prezentare, este mai bine sa fii prezent online decat sa nu fii deloc. Odata ce site-ul este activ si functional, poti adauga continut oricand, poti efectua imbunatatiri, adauga continut si a-l extinde.

DataHost sustine dezvoltarea afacerilor in mediul online prin oferirea celor mai fiabile servicii de gazduire web si email cu domeniu personalizat, pentru orice start-up care isi doreste succesul.