In etapa incipienta a lansarii unui website, sunt multe decizii de luat, si de avut in vedere diverse detalii pentru o experienta perfecta. In primul rand, trebuie ales numele de domeniu, un provider de web hosting impreuna cu un pachet potrivit si platforma pe care va fi construit website-ul.

Cum sa alegi furnizorul de gazduire web potrivit

Uptime – garantia de Uptime de minim 99% este importanta pentru functionarea corespunzatoare a site-ului web. Acesta garanteaza ca site-ul va fi online cel putin 99% din timp.

Planuri de gazduire variate – desi la inceput s-ar putea sa nu ai nevoie de prea multe resurse, in timp afacerea ta online ar putea creste. Astfel, este important ca furnizorul de hosting sa ofere o gama variata de planuri de gazduire web, astfel incat sa poti face oricand upgrade sau downgrade, in functie de nevoie.

Suport tehnic 24/7 – de multe ori s-ar putea sa te lovesti de o problema pe care nu stii cum sa o rezolvi, motiv pentru care asigurarea serviciului de suport non stop este un criteriu elementar de selectie. Conteaza, desigur, si timpul de raspuns rapid la solicitari si modalitatile accesibile si rapide prin care poti lua legatura cu serviciul suport, cum sunt, de exemplu, ticketele de suport, live chat, telefon sau email.

Pretul corect – gazduirea web reprezinta un cost lunar, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie foarte scump ca sa fie bun. Un pret corect este cel care te face sa te simti confortabil si pe care il poti sustine din bugetul alocat raportat, desigur, la resursele pachetului de hosting oferite.

Interfata intuitiva – atat procesul de comanda online, cat si accesul la contul client si la serviciul de hosting trebuie sa fie simple si intuitive, pentru orice utilizator. Pentru serviciile VPS sau servere dedicate, in cazul in care managementul nu poate fi asigurat de utilizator, furnizorul de hosting trebuie sa puna la dispozitie contra-cost acest serviciu.

Suport pentru migrare – este un alt criteriu destul de important, in cazul in care ai deja un serviciu de hosting activ la un alt furnizor si doresti sa il schimbi. Migrarea datelor este adesea anevoioasa si necesita minime cunostinte tehnice, astfel ca asigurarea acesteia de serviciul suport este un avantaj pretios.

Datahost este unul din furnizorii de servicii de web hosting care asigura, in primul rand, calitatea serviciilor oferite, alaturi de resurse generoase la un cost competitiv, suport tehnic non stop, migrare gratuita si uptime garantat 99.9%.

Lasa un comentariu


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *