Companiile care au nevoie sa isi extinda infrastructura IT au o gama de optiuni posibile. Una dintre ele este serviciul de hosting VPS cu management inclus.

Ce inseamna un server VPS cu management inclus

Este un tip de gazduire web in care clientul inchiriaza un anumit spatiu pe un hardware, latime de banda, memorie si procesor, intr-un mediu virtual dedicat. Furnizorul ofera control complet asupra resurselor oferite, inclusiv asupra sistemului de operare.

In cazul unui server VPS cu management, furnizorul se ocupa de administrarea, gestionarea si asistenta tehnica necesara. Alternativa este gazduirea pe un server VPS fara administrare, unde clientii aleg sa isi gestioneze singuri serverul VPS. Majoritatea insa considera ca este mai avantajos, mai economic si mai sigur ca furnizorul sa se ocupe de administrarea gazduirii.

Ce include serviciul de management VPS

Gama de servicii incluse in managementul unui server VPS depinde de la un furnizor la altul. Majoritatea ofera intr-un pachet de administrare spatul, resursele alocate, securitatea la nivel de retea, datacenter, hardware, ingineri IT, infrastructura serverelor.

Insa alti furnizori pot include, de asemenea, si alte servicii conexe, cum este cazul datahost, precum: monitorizarea in timp real a serverului VPS, serviciu de backup, prevenirea intruziunilor si orice alte nevoie specifice ale clientilor, daca aleg VPS cu panou de control cPanel.

Pentru ce se folosesc serverele VPS cu management

Serverele VPS sunt utilizate pentru o gama larga de utilizari IT: gazduirea unor website-uri de medii si mari dimensiuni, rularea unor aplicatii, softuri, pentru cei care necesita performante de calcul exceptionale, stocare la scara larga si multe altele. De asemenea, este utilizat din ce in ce mai mult pentru stocarea fisierelor de backup si recuperarea lor in caz de dezastru.

Odata cu cresterea reglementarii, cum ar fi implementarea GDPR, gazduirea VPS cu management ofera, de asemenea, beneficii de conformitate pentru acele companii care necesita o securitate stransa a datelor. Daca sunteti o organizatie care are o cerinta legala de a avea un responsabil cu protectia datelor (DPO), de exemplu, daca procesati sau stocati informatii sensibile sau cantitati mari de date cu caracter personal, gazduireaVPS poate oferi o securitate sporita si va poate asigura conformitatea.

Cum alegi un furnizor de VPS cu management

Atunci cand alegi un furnizor de gazduire VPS cu management, trebuie sa ai in vedere si o serie de alte criterii, precum:

Asistenta tehnica: asigura-te ca primesti asistenta tehnica non-stop, 24/7. In acets fel, orice problema ai intampina, oricand ai un ajutor.

Securitate: serverele VPS trebuie sa fie configurate astfel incat sa ofere un grad inalt de siguranta si securitate atat la nivel hardware cat si la nivel software.

Viteza portului: performanta retelei este cruciala pentru zilele noastre. Cautati un furnizor care ofera minim 1 gigabit port.

Uptime ridicat: asigura-te ca furnizorul garanteaza un uptime de minim 99.9%.

Hardware de inalta performanta: ar trebui sa vi se ofere hardware de inalta performanta, precum procesoarele Intel Xeon, discurile SSD NVME.

Acces Full Root: pentru un control complet, asigura-te ca ai acces SSH Full Root.

Panou de control: face o diferenta uriasa de gestiune. Cel mai popular si mai intuitiv este panoul cPanel. Cu panou cPanel, datahost ofera management VPS GRATUIT.

Desigur, inainte de a achizitiona un server VPS, exista o serie de intrebari cu privire la managementul acestuia, precum:

  • Ce implicatii financiare sunt pentru administarrea serverului VPS?
  • Oferiti migrarea datelor de la un alt furnizor?
  • Ce uptime garantati?
  • Ce program de asistenta tehnica aveti si prin ce modalitati va putem contacta?
  • Care este timpul mediu de raspuns a unei solicitari de natura tehnica?

In sfarsit, gazduirea VPS cu management sau fara nu este cea mai ieftina, insa vine cu o serie de beneficii majore. Poate reduce semnificativ resursele IT interne ale companiei eliberandu-va personalul pentru sarcini mai profitabile. De asemenea, un server VPS va poate imbunatati securitatea si conformitatea si, cu infrastructura potrivita, va poate imbunatati performanta sistemului si capacitatile IT.

Daca sunteti in cautarea unui server VPS cu capacitati exceptionale vizionati oferta noastra de servere VPS cu management inclus cu cPanel.

Lasa un comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *