Daca site-ul a inceput sa aiba o incarcare mai lenta, desi la nivelul platformei s-au implementat toate optimizarile necesare, cel mai probabil resursele pachetului de hosting au devenit insuficiente. Desi gazduirea shared este optiunea ideala pentru start-up-uri datorita facilitatilor raportate la pretul extrem de accesibil, in timp aceasta solutie ar putea deveni insuficienta.

Nu este deloc un lucru ingrijorator sau suparator ci dimpotriva, ar trebui sa fie o bucurie, deoarece asta inseamna ca afacerea online creste si traficul pe site o data cu ea. Iar furnizorul de hosting iti va oferi, cu siguranta optiunea necesara de gazduire la nivelul urmator. Este important sa iei in calcul upgrade-ul spre o solutie superioara de hosting, cum este un server VPS, deoarece, daca un site web se confrunta cu o incarcare greoaie datorita volumului mare de trafic, acest lucru va avea un impact negativ asupra afacerii tale, astfel ca este indispensabil sa iei atitudine.

Ce este un server VPS?

Vps hosting functioneaza pe principiul virtualizarii, unde un server fizic este impartit in mai multe servere virtuale cu ajutorul unui software de virtualizare. Fiecarui server virtual i se aloca resurse specifice. Cu toate acestea, performanta unui server virtual este net superioara fata de un cont de gazduire shared pentru ca este independenta fata de alte conturi. De asemenea, pentru ca fiecare server VPS are alocat un Ip propriu, orice compromis de securitate al unui website nu afecteaza negativ alte site-uri de pe acelasi server. Aceaste caracteristici il face sa fie un upgrade ideal de la gazduirea shared.

In ceea ce privesc serverele VPS, acestea sunt scalabile fi ofera posibilitatea utilizatorului oricand sa solicite upgrade de resurse suplimentare. Totul se actulizeaza fara downtime.

Avantajele unui VPS ce il fac o alegere potrivita pentru site-urile cu trafic intens si nu numai

Fiabilitate – pe o gazduire shared, daca fluxul de trafic creste si resursele devin insuficiente, pot aparea momente de nefunctionalitate a site-ului. In schimb, un server VPS are o mai buna capacitate de a gestiona traficul. Gazduirea pe un server VPS ofera utlizatorului aspectul unui server dedicat pentru ca se comporta exact ca acesta. Daca gazduiesti un singur website pe VPS, toate resursele ii sunt alocate, astfel ca exista o mai buna fiabilitate pentru acesta fata de o gazduire shared.

Sistem de operare preferential – pe contul de gazduire shared, utlizarea sistemului de operare este limitata de preferinta furnizorului de gazduire. Pe un VPS insa ai posibilitatea de a alege sistemul de operare dorit din distributia Linux. De obicei, furnizorul se ocupa de instalarea si sistemului de operare si a configurarea serverului VPS, cu sau fara un panou de control suplimentar si alte addon-uri specifice, in functie de nevoia utilizatorului.

Control total – poti obtine acces root cu un server VPS. Acest aspect este esential pentru persoanele care au nevoie sa instaleze aplicatii suplimentare necesare sa faca fata traficului utilizat. De asemenea, aplicatiile de securitate reprezinta o parte importanta a gestionarii traficului.Pot exista si alte situatii cand este necesar accesul root, disponibil doar pe serverele VPS.

Resurse dedicate – spre deosebire de mediul shared unde resursele sunt partajate intre conturile gazduite pe acel server, insa un VPS permite un mediu dedicat cu o cantitate fixa de resurse si utilizarea resurselor de pe alte VPS-uri de pe acelasi server nu afecteaza performanta unuia fata de celalalt.

Securitate sporita – atacatorii si spammerii vizeaza, de obicei, site-uri cu trafic mai mare. Mediul virtual permite izolarea contului VPS si il face mai putin vulnerabil la amenintatirle cibernetice. De asemenea VPs hosting ofera acces full root, ceea ce ofera control complet al serverului precum si permite instalarea unor aplicatii custom pentru a securiza si consolida securitatea.

Scalabilitate – de exemplu, daca ai un magazin online, prin cresterea numarului de vanzari creste si traficul pe site in perioada vanzarii. Si in acel moment, ai posibilitatea de a scala resursele. De exemplu, o perioada buna pentru marirea temporara a resurselor sunt cele in care se fac campanii active de marketing, precum Black Friday. Poti solicita furnizorului de hosting upgrade-ul resurselor oricand consideri ca este necesar.

Accesibilitate – pe buna dreptate, serverul VPS este considerat o solutie medie dintre mediul shared si serverul dedicat. Ofera resurse dedicate, izolarea completa a contului, acces root si personalizare la un cost mult mai mic fata de un server fizic.

Asistenta tehnica – furnizorii stiu ca uneorii utilizatorii pot avea nevoie de ajutor pentru ca este posibil sa nu cunoasca in detaliu complexitateagestionarii serverelor pentru solutionarea unor cerinte de ordin tehnic, motiv pentru care, majoritatea, ofera optiunea de asistenta tehnica. La datahost, serviciul de asistenta este oferit gratuit cu panoul de control cPanel, 24/7.

Pe scurt, un server VPS ofera posibilitatea de personalizare, flexibilitate, scalabilitate si control deplin al serviciului de web hosting de care au atata nevoie site-urile de comert electronic cu trafic ridicat si nu numai. Recomandam evaluarea nevoilor specifice propriului website al afacerii online si alegerea unui plan de gazduire perfect, care sa corespunda nevoilor dinamice. Nu ezita sa contactezi echipa de asistenta pentru a face cea mai buna alegere!

Lasa un comentariu


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *