Ce este un domeniu web? Ca o viitoare mica afacere, de ce ar trebui sa stiu ce este un domeniu web, daca doresc sa fiu prezent in mediul online? In acest articol vom raspunde la cele mai frecvente intrebari legate de un domeniu web.

Pe scurt, domeniul web este esential si indispensabil pentru mediul digital. Practic, acesta permite sa iti creezi brandul si marca online. Cu ajutorul unui domeniu, poti crea un website pentru a posta continut.

De ce am nevoie de un domeniu web

In zilele noastre, succesul unei afaceri, intr-o proportie foarte mare, depinde de succesul pe care il are pe internet. Un domenu web poate imbunatati imaginea afacerii sau a firmei pe care o administrezi sau poate redirectiona clientii catre paginile sociale.

Doar cu ajutorul unui domeniu web, alaturi de un serviciu de gazduire web, poti crea si publica online un website.

Ce este un domeniu web

Fiecare computer are o adresa de Internet. Aceasta adresa este numita adresa Ip. Aceasta este o insiruire de numere greu de memorat. Astfel, au aparut domeniile web, care sunt usor de tinut minte, intuitive si personalizabile.

Practic, denumirea „domeniu.ro” este mai usor de memorat decat insiruirea de numele 123.458.756.

Aparent, s-ar putea sa ai impresia ca nu ai vazut sau auzit niciodata de un domeniu web, insa, in realitate, daca deschizi un browser web sau pe Google si tastezi ceea ce doresti sa cauti, se vor afisa rezultate cu diverse site-uri. Fiecare website are un domeniu web. De asemenea, domeniul poate fi identificat si intr-o adresa de email de tipul @domeniu.ro in loc de @gmail.com sau @yahoo.com, care sunt tot domenii.

Ce nu este un domeniu web

Domeniul nu inseamna website. Cele doua nu trebuie confundate. Daca ele lucreaza impreuna, nu inseamna acelasi lucru. Website-ul este construit prin intermediul unei platforme web iar, impreuna cu un serviciu de gazduire, cand accesezi domeniul in browser, se va afisa site-ul.

Cele mai populare extensii de domenii sunt .ro, .com, .info, .biz, .org, .eu si multe alte noi extensii din categoria noilor TLD-uri, precum .online, .website, .auto, .education etc. Fiecare extensie are un cost de inregistrare anuala si prelungire personalizat.

Numele de domeniu este unic, nu va mai fi unul la fel, decat cu o alta extensie. Astfel, ai toata libertatea de a inregistra domeniul web potrivit viitorului tau website, in functie de disponibilitatea numelui.

Lasa un comentariu


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *