Pentru a deveni un reseller web hosting bun pe piata, ca sa concurezi direct cu furnizorii, ai nevoie exact de ce aceleasi lucruri de care are nevoie compania mama de gazduire web.

In primul rand, de ce sa devii reseller? Multe interprinderi la inceput de drum nu au resursele si experienta necesara de a deschide o afacere de web hosting cu toata infrastructura necesara, motiv pentru care achizitia unui pachet de reseller este alegerea ideala, cu riscuri si costuri minime.

Totusi, a-ti dori o afacere de reseller hosting nu este suficient. Succesul este dincolo de asta si vom relata, pe scurt, care sunt criteriile principale ce te pot ajuta sa ai o afacere de succes in reseller hosting.

Intelegerea si interesul asupra industriei web hostingului

Oricine isi doreste sa devina un reseller de succes, are nevoie de cunostinte elementare despre acest domeniu de activitate.Trebuie sa cunosti notiunile de baza si cum functioneaza sistemul. In caz contrar, poti intelege gresit nevoile clientilor si sa nu ii oferiti cea mai buna solutie de gazduire.

Capital si buget alocat

La fel ca orice start-up, ai nevoie de capital pentru inceperea afacerii de reseller hosting. Desi nu este o afacere ce necesita o investitie mare initiala pentru ca nu trebuie sa investesti in infrastructura si hardware, ai nevoie totusi de o suma initiala pentru inregistrarea domeniului, a abonamentului de reseller, a sistemului de facturare si gestiune clienti, deschiderea SRL-ului, crearea website-ului si alte taxe conexe.

Succesul unui reseller hosting sta in furnizorul excelent pe care il alege, care ii ofera suport si sprijin exact atunci cand are nevoie.

Desigur, investiile de capital vor trebui recuperate din profitul vanzarii pachetelor de web hosting.

Alegerea partenerului potrivit

Trebuie sa alegi un furnizor de reseller hosting care ofera toate instrumentele necesare desfasurarii activitatii. Acestea trebuie sa ofere acces la un panou general de control, cum este WHM pentru crearea de conturi, protectie servere, posibilitatea creare adrese de email, inregistrare domenii, serviciul de transfer domenii, administrare DNS, certificate SSL gratuite sau premium, suport tehnic, confidentialitate, cost competitiv si multe altele.

Asadar, alege un furnizor de reseller web potrivit, care ofera cele mai multe beneficii, care prezinta incredere si care are cele mai bune planuri.

Cunostinte tehnice

Nu trebuie sa ai cunostinte tehnice la un nivel avansat, insa trebuie sa cunosti serviciile la minimul posibil. In cazul unei probleme, poti apela la serviciul suport al furnizorului de reseller hosting, insa trebuie totusi sa cunosti notiunile elementare si potentialele probleme aparute la website-ul sau adresa de email a unui client.

Orientare catre client si abilitati de marketing

Trebuie sa stii foarte bine ce doresti sa oferi mai departe clientilor si sa fii la curent cu tendintele si cu nevoiele clientilor, astfle incat sa le oferi in permanenta cele mai inovatoare solutii. Bineinteles, promovarea eficienta a serviciilor te va ajuta la o rata mai mare de vanzari.

Infrastructura

Daca alegi sa revinzi gazduire web prin intermediul unui servicu de reseller, ai nevoie de un laptop, nimic mai mult. Configurarea,c rearea pachetelor si a website-ului poate fi putin dificila, insa cu putin efort si informatii, lucrururile devin mult mai simple. Vei avea nevoie de cateva lucruri elementare:

  • Un website unde sa iti promovezi serviciile de web hosting;
  • Serviciu clienti disponibil in permanenta;
  • O societate comerciala sau o alta forma legala de a vinde servicii;
  • Live chat – este util pentru raspunsuri rapide si eficiente;
  • Asistenta telefonica;
  • Baza de date clienti, serviciu de facturare;
  • Procesator de plata cu cardul online;

Bineinteles, daca nu esti consecvent si rezistent in fata afacerii, ea nu va avea succesul pe care ti l-ai propus. Cu multa perseverenta, munca si rabdare, in timp succesul poate fi garantat. Vezi pachetele datahost pentru reseller hosting!

 

 

Lasa un comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.