Numele de domeniu este adresa la care poti fi gasit online, similara cu o adresa de sediu de firma sau domiciliu, in cazul persoanelor fizice. Prin intermediul domeniului, oamenii va pot gasi cu usurinta, motiv pentru care acesta trebuie sa fie simplu, clar, descriptiv si disponibil pentru inregistrare.

Cat costa un domeniu web?

Mai exact, cat costa inregistrarea unui domeniu web? Preturile de inregistrare ale unui domeniu variaza in functie de registratarul pe care il alegi si extensia aleasa (.ro, .com, .eu etc). Orice domeniu web poate fi achizitionat pe minim 1 an pana la maxim 10 ani in avans.

Totusi, pretul nu este singurul factor din ecuatie atunci cand inregistrezi un domeniu. Mai conteaza si serviciul clienti al furnizorului, usurinta de utilizare si acces la acesta, transparenta costurilor de reinnoire si posibilitatea de gestiune dintr-un singur loc, posibilitatea de transfer a domeniului atat ca registrar cat si ca drept de folosinta.

Cum se stabileste pretul unui domeniu?

Atunci cand intentionezi sa iti construiesti un site web sau o adresa de email, trebuie sa cumperi domeniul web prima data. In general, un domeniu este destul de accesibil pentru orice buzunar. De exemplu, la datahost un domeniu .ro costa 7.49 euro/an, un domeniu .com costa 9.9 euro/an, in timp ce un domeniu .eu costa 6.99 euro/an. Costul este calculat in functie de pretul de achizitie, costul de intretinere infrastructura si personal pentru asistenta necesara si eficienta.

De obicei, costurile de inregistrare/prelungire nu difera semnificativ de la un registrar la altul, adeseori diferenta este chiar foarte mica. Exista, de asemenea, costuri promotionale, valabile pe o anumita perioada de timp sau oferte de pachete de gazduire web cu domeniu gratuit inclus, la plata in avans pe o perioada mai mare.

Cat costa reinnoirea unui domeniu?

Domeniile trebuie reinnoite in fiecare an, cu exceptia cazului in care ati cumparat domeniul pe mai multi ani in avans. Uitarea de reinnoire sau neglizarea lui poate duce la pierderea lui. De obicei, costurile de reinnoire sunt aceleasi ca la inregistrare, cu exceptia cazurilor in care exista un cost promotional in primul an de inregistrare, sau sunt oferite cu titlu gratuit la inregistrare.

Cat costa transferul unui domeniu?

Domeniile .ro au costul 0 pentru transfer registrar, cu pastrarea valabilitatii. Domeniile internationale au, de obicei, acelasi cost ca si inregistrarea, insa ele pot fi transferate doar daca au maim ult de 60 de zile de cand au fost inregistrate/transferate ultima data. In costul de transfer, domeniile se reinnoiesc cu 1 an.

Atentie la registrarii care va atrag atentia cu preturi ieftine sau gratuite la inregistrarea domeniilor, incercand sa va faca sa cumparati diverse alte servicii. Asigurati-va, de asemenea, ca numele de domeniu se inregistreaza pe numele vostru, nu pe cel al furnizorului, astfel incat sa fiti pe deplin proprietarul acestuia. Aveti grija si la alte costuri ascunse, taxe suplimentare si costul de reinnoire.

Datahost ofera spre inregistrare domenii cu cele mai populare extensii si oferta domeniu gratuit .ro sau .eu la plata in avans a unui pachet de gazduire web. Costul de reinnoire al domeniilor va fi cel standard.

Lasa un comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *