Ca si in cazul gazduirii de site-uri, folosirea unui servicu de email pentru a va stoca email-urile este, de obicei, cea mai fiabila si mai sigura, avand in vedere ca furnizorii de servicii de email profesional au cea mai buna experienta in domeniu.

In plus, prin alegerea unei solutii de email business, vei avea acces la o gama variata de aplicatii si intrumente utile atunci cand utilizezi un serviciu de email profesional.

Gazduirea email este un serviciu in care un server stocheaza toate emailurile primite si trimise. Se poate opta pentru un pachet de gazduire clasic pentru emailuri sau se poate alege o solutie profesionala de email.

Este foarte important sa retineti ca solutia de email folosita si clientul de email de pe care accesati adresa sunt doua lucruri total diferite si sunt doua entitati diferite.

De exemplu, puteti folosi solutia de email de la datahost dintr-un pachet de gazduire web sau solutia de email business Google Workspace, iar pentru accesul la casuta de email sa utilizati clientul de email Outlook, Thunderbird sau Gmail.

De ce sa folositi o solutie de email distincta de solutia de stocare website

Majoritatea planurilor de gazduire web vin cu facilitati incorporate precum posibilitatea de creare adrese de email cu numele domeniului, direct din panoul de control cPanel.

Totusi, exista cateva motive pentru care sa alegeti o solutie de email business. De ce?

In linii mari, argumentele sunt urmatoarele:

  • Capacitatea de trimitere a email-urilor nu mai depinde direct de serverul unde este gazduit site-ul;
  • Daca contul de gazduire site este blocat din cauza insuficientei de resurse alocate, si emailul va fi afectat;
  • Protectia datelor sporita: daca site-ul este compromis din cauza unor vulnerabilitati, nu va fi afectata si adresa de email;
  • Nu veti consuma din spatiul alocat site-ului;
  • Cu un server de e-mail separat, nu numai ca deconectati fiabilitatea site-ului dvs. si a e-mailurilor, dar faceti si o treaba mai buna la protejarea informatiilor despre clienti, ceea ce este crucial pentru succesul dvs. pe termen lung.
  • Serviciul de email business vine cu o suita de caracteristici care va pot ajuta sa simplificati comunicarea cu clientii, colaboratorii etc.
  • Calendar – Organizare si eficientizare.
  • Storage si arhivare in Google Cloud.
  • Aceasta combinatie de securitate, fiabilitate si set de caracteristici face din solutia de email business o propunere foarte atractiva.

Tipuri de servere de email

IMAP – inseamna Internet Message Access Protocol. Acesta este tipul de gazduire a e-mailurilor pe care o folosesc de obicei multe companii. Aceatsa solutie stocheaza automat orice email primit si trimis in server.

Avantajul IMAP este ca puteti economisi mai mult spatiu de stocare pe dispozitivele utilizate, deoarece nu fiecare email este descarcat pe acestea.

POP3 – Inseamna Post Office Protocol 3 si acesta este cel mai comun tip de server de e-mail pe care il veti gasi. Practic, cu POP3, toate e-mailurile sunt descarcate pe aparat imediat ce sunt primite. Avantajul este ca puteti accesa e-mailuri chiar si atunci cand nu sunteti conectat la internet.

Exista si dezavantaje, desigur. Pentru inceput, nu exista sincronizare online cu POP3, ceea ce inseamna ca un e-mail descarcat pe laptop nu apare pe smartphone. Aceasta inseamna, in esenta, ca nu puteti utiliza POP3 daca doriti sa va accesati e-mailurile de pe mai multe dispozitive.

SMTP – inseamna Protocolul simplu de transfer de e-mail si nu este de fapt un tip de gazduire a e-mailurilor. Dar multi oameni par sa-l confunde ca un tip de gazduire a e-mailurilor. Deci, iata o clarificare:

SMTP este, in esenta, un protocol standard din industrie care este utilizat in intreaga lume pentru trimiterea de e-mailuri. Cu protocolul SMTP, puteti trimite e-mailuri si le puteti redirectiona catre alti clienti. Practic, prin SMTP puteti trimite e-mailuri de la o adresa Gmail la o adresa Outlook si invers.

POP3 vs. IMAP – care este cel mai potrivit pentru tine?

IMAP este, evident, cel mai popular aici, deoarece va permite sa accesati e-mailuri de pe diferite dispozitive si sa aveti control complet asupra locurilor unde ajung e-mailurile. De asemenea, IMAP este excelent pentru spatiul dvs. de stocare general, deoarece va puteti asigura ca numai e-mailurile importante ajung pe toate dispozitivele dvs. Inutil sa spun ca toate e-mailurile sunt stocate permanent pe server.

POP3 este popular de mult timp, dar versatilitatea crescuta a IMAP inseamna ca schimbarea nu numai ca a inceput, dar merge in ritm complet. De fapt, majoritatea companiilor de gazduire a e-mailurilor ofera si promoveaza acum capacitati IMAP.

Asadar, daca primiti un server de e-mail in zilele noastre, alegerea dintre POP si IMAP, acesta din urma are cel mai mult sens.

Concluzii

Serviciul de email este unul dintre acele servicii la care unii inca nu ii acorda o foarte mare importanta. In timp ce afacerea online creste, antreprenorii isi dau seama ca serviciul de email este crucial, avand in vedere fiabilitatea, caracteristicile si securitatea pe care le ofera.

Bineinteles, exista pachete cu resurse diferite de stocare email-uri. Noi va recomandam serviciul de Business Email Google Workspace pentru livrabilitate garantata, fiabilitate, siguranta sporita, suport non stop, confort si maximul de securitate.

Lasa un comentariu


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *