Securitatea a fost intotdeauna importanta. Pe vremea cand nu aveam tehnologii atat de avansate, am reusit sa folosim o abordare mai putin tehnica a securitatii, cum ar fi „statul de paza” non stop. Cu toate acestea, prin „inventia” masurilor preventive, cum ar fi sistemele de alarma de uz casnic si camerele de securitate, oamenii sunt acum capabili sa se protejeze mult mai eficient si mai eficient. Deci, de ce nu ar trebui sa aveti acelasi tip de liniste sufleteasca si pentru propriul site sau al clientilor?

De ce ar trebui sa investesti in protectia online

In era evolutiei tehnologice si a indreptarii mediului de afaceri spre online, detinerea propriului site web a devenit vital pentru expansiunea pe termen lung. Iar pandemia de Covid 19 nu a facut decat sa accelereze acest pas spre digitalizare.

Astfel, incepand cu 2020, cand lucrul la distanta a devenit ceva obisnuit, conectarea cu clientii se face online, site-ul a devenit canalul de comunicare fiabila principal.

Lumea afacerilor online si a cumparaturilor online a crescut exponential in ultimul deceniu, pe masura ce tehnologia si internetul continua sa evolueze rapid.

Prin urmare, desi este posibil sa fi investit deja in securitatea online a site-ului, este la fel de important sa incluzi masuri de securitate pentru clientii si prin instrumente precum un certificat SSL.


Ce este un certificat SSL


 

Certificatele SSL sunt o parte predominanta a ceea ce mentine o conexiune la internet sigura si protejeaza datele in timp ce acestea sunt transferate intre doua sisteme: browser si server. Prin utilizarea criptarii, certificatele SSL protejeaza informatiile clientilor, impiedicand infractorii online sa citeasca sau sa le modifice. Astfel, clientii se pot simti protejati stiind ca informatiile lor personale nu vor fi vazute.


De ce ai nevoie de un certificat SSL


 

 • Identitate

Certificatele SSL sunt o modalitate de a iti asigura ca clientii ca esti cine sustii ca esti. Acest lucru inseamna un simbol ca Autoritatea de Certificare (CA) a cercetat compania ta si iti valideaza afacerea. O autoritate de certificare este o companie care actioneaza pentru validarea site-urilor web si legarea acestora de cheile criptografice prin intermediul certificatelor digitale.

 • Criptare

Cu acest certificat, clientii se pot simti in siguranta ca, in timp ce datele lor sunt transferate, acestea sunt complet criptate si nimeni altcineva nu le poate accesa.

 • Incredere

Certificatele SSL ii ajuta pe clienti sa aiba incredere ca informatiile lor sunt sigure in timp ce sunt transferate pe site-ul tau si ca isi pot continua achizitiile fara teama de scurgeri de informatii.

 • Suport

CA poate revoca in masa certificatele afectate. De exemplu, atunci cand a fost gasit un bug la eliberarea certificatelor SSL si domeniile nu au fost verificate corect, certificatele au fost revocate in masa si reinnoite cu o identificare adecvata. Acest lucru inseamna protectie rapida, in masa, de la una dintre cele mai bune companii din industrie.

 • Garantie

Diferite certificate vin cu diferite cantitati de niveluri de garantie, dar la sfarsitul zilei, orice tip de garantie suplimentara pentru a-ti asigura protectia financiara este un mare bonus. Certificatele SSL indica faptul ca clientii  sunt in siguranta daca exista o incalcare si procedurile CA sunt incalcate.

 • Profesionalism

Prezenta unui certificat SSL ajuta la demonstrarea faptului ca proprietarii de afaceri au investit in securitatea vizitatorilor si a clientilor si ca le pasa de confidentialitatea informatiilor personale ale clientilor lor.


„Dar exista optiuni SSL gratuite!”


Da, exista certificat SSL gratuit, Let’s Encrypt si functioneaza fara probleme insa planurile gratuite nu vin intotdeauna cu acelasi nivel de securitate ca si variantele de SSL platite.

 • SSL-urile gratuite nu ofera suport

Daca ai o problema cu SSL-ul gratuit, va trebui sa te descurci singur, apeland la diverse forumuri de specialitate si indrumari pentru rezolvarea problemelor. Daca insa vei alege un furnizor de gazduire care iti ofera SSL inclus, vei avea intotdeauna suportul necesar.

 • SSL-ul gratis nu ofera garantie

SSL-urile gratuite vin fara garantie. Asta inseamna ca, in cazul unei compromiteri din cauza criptarii ineficiente https://, nicio companie sau autoritate de validare nu va oferi vreo garantie.

 • Fara sigiliu afisat

SSL-urile gratuite nu pot valida o companie, cum este cazul unui certificat EV SSL. In acest sens, companiile pierd avantajul conversiilor suplimentare ce vin odata cu acestea.

Construirea increderii este esentiala intre o companie si clientii sai. In timp ce certificatele SSL fac multa munca pentru a se asigura ca informatiile clientilor sunt sigure pe backend-ul site-urilor web, un sigiliu al site-ului poate ajuta la afisarea acestora pe front-end.

Un sigiliu al site-ului (lacatelul verde din bara browserului) comunica clientilor ca CA a verificat in mod legitim site-ul accesat si a emis un certificat SSL. Acest lucru va asigura credibilitatea afacerii fata de potentialii clienti.

 • 48% din utilizatori parasesc un site daca nu este securizat;
 • Utilizatorii au de 10x mai multa incredere intr-un site securizat;
 • 79% recunosc conexiunea securizata prin intermediul unui SSL;
 • Ajuta cu pana la 15% la cresterea conversiilor;

Iar pentru magazinele online, un certificat SSL este crucial. majoritatea utilizatorilor abandoneaza cosul de cumparaturi daca site-ul nu este securizat. In plus, procesatoarele de plati online conditioneaza contractul prin activarea unui SSL pentru conexiune criptata.

In sfarsit, lacatelul din bara browserului este un sigiliu ce actioneaza ca un instrument vizual puternic pentru clienti, ajutandu-i sa decida daca un site este sigur pentru a-si continua achizitia. Acest lucru ajuta si la increderea in marca.

Certificatele SSL ofera o liniste asigurata pentru oricine doreste sa ofere siguranta clientilor si utilizatorilor site-ului. Cu asistenta suplimentara, garantie extinsa si afisarea sigiliului de incredere in bara browserului, care este sustinut de una dintre cele mai apreciate companii globale din industrie, un certificat SSL platit merita investitia si este un mijloc de a proteja viitorul afacerii.

Cumpara de aici un certificat SSL pentru site-ul tau web si ai instalare gratuita pentru orice domeniu gazduit la datahost!