Care este raspunsul la intrebarea: „Ce iti poate face afacerea mai vizibila?” Raspunsul este „O prezenta online mai buna!„.

Si cum poti sa creezi o prezenta mai buna online pentru o companie? Singura modalitate este printr-un site web remarcabil.

Odata cu progresul in tehnologie si extinderea erei internetului, astazi aproape totul se intampla din confortul casei, din fata ecranelor dispozitivelor digitale de care nu ne putem dezice. Indiferent daca facem cumparaturi de haine, alimente sau facem o rezervare de vacanta, oamenii de astazi sunt complet dependenti de internet. Prin urmare, daca iti doresti ca afacerea ta sa prospere mai mult decat o face deja, ai nevoie de un website bun.

Mai jos iti prezentam cateva atribute a ceea ce inseamna un site bun si relevant alaturi de cateva sfaturi despre cum poate ajunge un site cheia succesului afacerii. Verifica mai jos calitatile unui site genial.

Site bine structurat cu un super web design

Care este primul lucru care atrage publicul si are puterea de a converti vizitatorii in clienti? Desigur, designul web. Asadar, daca te afli in etapa initiala de constructie a unui website, asigura-te ca este bine conceput. Proiectarea site-ului trebuie bine gandita de la inceput: culoarea, fontul, dimensiunile fontului, a imaginilor, sa fie responsive, aerisit, cromatic, placut vizual si usor de navigat. Trebuie sa fie simplu dar suficient de elegant pentru a-i face pe vizitatori sa il acceseze cu placere.

SEO friendly

Pentru a face simtita prezenta online a site-ului web, este obligatoriu ca acesta sa fie optimizat din punct de vedere SEO. Daca site-ul este compatibil cu SEO, lui Google ii va fi mai usor sa indexeze paginile si sa le inteleaga continutul, clasandu-l mai sus in topul cautarilor. O pozitie mai inalta in Google, aduce mai multe vizite.

Continut uimitor

Continutul este lucru care poate crea sau distruge o companie„. Continutul site-ului trebuie sa fie convingator, eficient, usor de citit, interesant, informativ si captivant, care sa permita clientilor sa inteleaga mai usor motivul afacerii tale. De asemenea, este important sa adaugi continut fresh pe site, prin intermediul unui blog, de exemplu, sub forma de articole.

User-friendly

Care este scopul unui site daca nu este usor de navigat si utilizat? A se intelege facilitarea accesului utilizatorilor, de la o navigare usoara pana la a gasi cu usurinta informatia pe care si-o doresc. Site-ul trebuie sa aiba inclusiv o bara de cautare unde oamenii pot cauta informatia/produsul dorit.

Viteza de incarcare

Cine mai navigheaza pe un site lent care necesita mult timp de incarcare? Oamenii de astazi prefera sa foloseasca un site rapid, cu o viteza buna de incarcare, care este receptiv. Mai mult decat atat, si Google verifica viteza de incarcare si ia in considerare acest factor in timp ce il claseaza in topuri. Deci este foarte important sa adopti toate masurile pentru o viteza sporita, de la optimizarea platformei si a paginilor, a imaginilor, pana la serviciul de hosting.

Securitate

Odata cu cresterea numarului de utilizatori de internet, creste si infractionalitatea cibernetica, astfel ca securitatea unui website este unul dintre cele mai bune atribute. Oamenii au incredere in site-uri sigure. Pentru acest lucru, trebuie sa ai mereu platforma, plugin-urile updatate la cele mai recente versiuni, parole de acces puternice, soft-uri de scanare malware periodica, un serviciu de gazduire web sigur si sa ai instalat un certificat SSL.

Functionalitate

Nicio afacere nu isi doreste defecte. Asadar, un site trebuie sa fie tot timpul functional si fara defecte. Asigura-te, e langa celelalte aspecte de siguranta si securitate, ca alegi un furnizor de gazduire cu cel putin 99.9% uptime.

Detalii de contact

Orice site trebuie sa aiba o pagina de contact, cu adresa, adresa de email si numar de telefon pentru a putea intra in legatura oricand cu un operator sau angajat. Asigura-te ca ai o sectiunea in site cu „Despre noi” alaturi de detalii de contact valide.

Retele sociale

Alaturi de un site, retelele sociale joaca un rol foarte important. Este indispensabil sa ai butoane de social media pe site si ideal sa promovezi site-ul pe retelele sociale, prin diverse anunturi si publicatii. In acest fel, generezi trafic suplimentar si inclusiv Google favorizeaza acest lucru.

Optimizarea pentru mobil

Mai mult de 62.11% din populatia lumii foloseste astazi un smartphone. Oamenii prefera sa navigheze pe internet  de pe dispozitivele mobile mai degraba decat de pe desktop. Prin urmare, este indispensabil ca site-ul sa fie responsive, adica sa poata fi accesat in orice moment fie de pe desktop, smartphone sau tableta. In cazul in care site-ul nu este optimizat, se poate pierde o marja importanta de trafic si potentiali clienti.

In concluzie, exista aproximativ 4.66 miliarde de utilizatori de internet la nivel global. In zilele noastre, internetul a devenit unul dintre cele mai mari centre de afaceri si demontreaza ca aproape orice se poate intampla online. Prin urmare, daca doresti sa ramai conectat cu lumea, activeaza un site cat mai repede posibil. Tot ce ai nevoie este de inregistrarea unui nume de domeniu, un serviciu de gazduire web si o platforma pentru constructia site-ului.