Importanta comunicarii pe email intr-o afacere nu poate fi subestimata. Emailul nu doar ca permite un raspuns imediat, insa ne asigura, de asemenea, ca tinem evidenta si istoricul tuturor conversatiilor.

Emailul poate fi exploatat si din punctul de vedere al strategiei de marketing, pentru ca poate oferi rezultate nepretuite.

Cu toate acestea, nu este acelasi lucru sa folosesti o adresa de email gratuita cum ar fi Gmail sau Yahoo fata de o adresa de email business, cu numele domeniului. Acesta din urma mentine alinierea marcii si serveste drept carte de vizita atunci cand tintesti potentiali clienti.

DataHost este unul din furnizorii care ofera o gama de servicii ce ofera posibilitatea de a crea o adresa de email business, pentru a duce afacerea la urmatorul nivel.

Avantajale utilizarii unei adrese de email profesionale cu domeniul tau

Daca adresele de mail gratuite sunt suficiente pentru a conversa cu prietenii sau familia, ele nu reusesc sa stabileasca o identitate a afacerii. In schimb, un serviciu de email business permite trimiterea de emailuri in numele afacerii, cu domeniul detinut de acea entitate juridica. In acest fel, nu doar adresa de email pare profesionala, dar si serviciile denota incredere.

Avand adrese de email business, poti, de asemenea, departaja departamentele, poti avea adrese de email specifice si dedicate anumitor servicii. In plus, ai parte de securitate si siguranta si un plus de trafic, deci autoritatea domeniului pentru motoarele de cautare.

In 2022, peste 300 de miliarde de emailuri sunt trimise in fiecare zi. Email-ul are avantajul de a fi primit si citit instantaneu, indiferent ca destinatarul se afla la mii de kilometri distanta.

Astfel, emailul simplifica comunicarea informatiilor importante si actualizarea lor. In plus, poti avea parte de comunicare neintrerupta si continua, chiar daca nu are loc in acelasi timp. Oricand se poate relua o discutie din istoric.

Numarul total de e-mailuri de afaceri si de consumatori trimise si primite zilnic la nivel mondial a depasit 293 de miliarde in 2019 si se estimeaza ca va creste la peste 347 de miliarde pana la sfarsitul anului 2023, potrivit LiveWire. Avand in vedere numarul de persoane care cauta in mod activ furnizori de servicii online, e-mailurile de afaceri directionate permit companiilor sa se concentreze pe clienti potentiali inalt calificati, mai degraba decat pe consumatori arbitrari.

59% din specialistii de marketing sustin ca emailul are cea mai mare rata de rentabilitate a investitiei pe termen lung.

De asemenea, tendinta in marketingul prin e-mail nu da semne de incetinire. Dimpotriva, 73% dintre mileniali prefera comunicarea de afaceri prin e-mail. In plus, atunci cand e-mailurile de afaceri sunt personalizate, specialistii in marketing raporteaza ca campaniile inregistreaza o crestere cu 760% a veniturilor.

Pe scurt, o adresa de email profesionala te ajuta la:

  • Imbunatatirea pastrarii evidentelor discutiilor si acces permanent la istoric;
  • Imbunatateste vizibilitatea brandului si genereaza trafic pe site;
  • Stimuleaza increderea consumatorilor in serviciile livrate;
  • Sporeste vizibilitatea, permitand clientilor actuali sa va identifice rapid afacerea;
  • Costuri reduse pentru crearea si pastrarea adreselor de email;
  • Email business maximizeaza potentialul de marketing;
  • In ciuda proliferarii retelelor sociale, un e-mail de afaceri este inca cea mai eficienta forma de comunicare;

E-mailul este de aproape 40 de ori mai eficient in achizitionarea de clienti decat retelele de socializare, deoarece se estimeaza ca 91% dintre consumatori folosesc e-mailul zilnic, iar rata la care e-mailurile solicita achizitii este de cel putin trei ori mai mare decat cea a retelelor sociale. In plus, valoarea medie a comenzii rezultata din comunicarea prin e-mail este cu 17% mai mare decat cea a retelelor sociale.

Ai nevoie de o adresa de email profesionala cu nume de domeniu propriu? Aici gasesti cea mai avantajoasa solutie de email business Google Workspace – noi ne ocupam de configurare, activare si suport ori de cate ori ai nevoie!