Stiai ca WordPress este folosit de 43% din toate site-urile de pe internet? Cu o asemenea popularitate, WordPress este menit cu siguranta sa porneasca si sa gestioneze orice tip de website. Iata care sunt cele mai importante motive pentru care ai putea sa folosesti WordPress pentru constructia unui website in 2022.

De la functionalitate la open-source si o sumedenie de teme si plugin-uri disponibile, WordPress ofera beneficii remarcabile, care alcatuiesc un raspuns complet la intrebarea “De ce ar trebui sa folosesc WordPress?”

Ce este WordPress

WordPress nu este doar o platforma de blogging. WordPress este un sistem cuprinzator de management de continut (CMS) pentru site-uri web care ofera si un constructor de site-uri web. Este o platforma open-source si este gratuity de utilizat pentru oricine. Da, initial a inceput ca un instrument de blogging, insa astazi WordPress este mai mult de atat.

WordPress se poate folosi la orice tip de site – de la un site web pentru blog pana la un start-up de comert electronic.

Unul dintre aspectele cheie ale WordPress este suportul pentru plugin-uri si teme. Biblioteca este plina de teme si plugin-uri robuste care te ajuta la imbunatatirea site-ului in mod gratuit.

WordPress a fost folosit chiar si de companiile de top precum Facebook, Sony, Disney, The New Yorker si multe altele.

Care este diferenta dintre WordPress.com si WordPress.org

Acest articol se concentreaza exclusiv pe WordPress.org – este instrumental WordPress auto-gazduit pe care il puteti folosi din orice cont de gazduire datahost cu cpanel. In schimb, WordPress.com reprezinta un serviciu de gazduire in sine.

  1. WordPress este gratuit

Fiind o platforma open-source, WordPress este gratuit si poate fi utilizat de oricine isi doreste un website. De asemenea, pentru customizarea lui, se pot folosi teme si plugin-uri gratuite sau premium, cu plata, dezvoltate de diferiti furnizori.

  1. WordPress ofera mai multa flexibilitate

WordPress poate fi folosit de orice utilizator fara experienta, pentru ca ofera un panou de administrare intuitiv, multilingv. In plus, exista peste 11 mii de teme gratuite WordPress, disponibile pentru orice tip de website si peste 55 de mii de plugin-uri gratuite.

  1. WordPress este SEO-Friendly

Un mare avantaj este faptul ca WordPress este prietenos cu SEO, ceea ce ajuta foarte mult la indexarea lui in motoarele de cautare. SEO este un set de practici efectuate in site pentru a imbuntatati vizibilitatea acestuia in Google.

Exista, de asemenea, numeroase plugin-uri Wordpres pentru SEO, precum YoastSEO.

  1. WordPress este securizat

Desi este o platforma open-source, WordPress asigura un nivel inalt de siguranta si protectie. Totusi, daca doriti o protectie suplimentara, va trebui sa acordati importanta sporita temelor si plugin-urilor gratuite care ar putea fi corupte si care ar putea duce la vulnerabilitati sau comprimiterea unor date sensibile.

In mod constant, trebuie sa va asigurati ca WordPress ruleaza pe cea mai recenta versiune, deoarece actualizarile sunt axate o o mai buna compatibilitate de securitate si adesea, inaltura o vulnerabilitate recent descoperita.

  1. WordPress este User-Friendly

Chiar daca nu ai folosit niciodata WordPress, panoul de control este extrem de simplu si intuitiv si, cu siguranta, te vei obisnui foarte repede cu el. Pe WordPress, totul functioneaza sub forma vizuala, nu trebuie sa stii cod sau sa fii programator pentru a-ti construe site-ul.

Pe scurt, Worpdress este cea mai la indemana platforma de constructie a unui site web, cu investititi 0 sau minime, in functie de alegerile temei. DataHost ofera servicii de gazduire WordPress la cele mai accesibilie costuri, domeniu gratuit in primul an la plata in avans, super-viteza si instrumente premium pentru gestionarea contului.