Gmail are deja istorie in mediul online, fiind initiat in 2004 pentru testarea beta, iar din 2009 este lansat oficial de Google. Astfel, pana in 2016, Gmail a atins recordul de 1 miliard de utilizatori la nivel global. Acestia se bucura de toate instrumentele puse la dispozitie de Google prin intermediul unui cont cum ar fi Google Docs+, Google Calendar, Google Drive si Google My Business. Si toate acestea sunt gratuite. Desigur, aici intervine intrebarea logica Gmail vs. Gsuite: de ce ai plati pentru ceva ce poti avea gratuit?

Gmail este conceput pentru uz personal

Un cont de Gmail este ideal pentru utilizatorul obisnuit care isi doreste o simpla adresa de email. Nu are nevoie de domeniu personalizat, adresa @gmail.com este suficienta. In mod normal, daca ai o astfel de adresa pentru scop personal, singurele persoane care o vad vor fi prietenii, familia, colegii probabil. De asemenea, vei putea utiliza oricare din aplicatiile pe care le ofera Gmail, avand incontinuare acces la proprietatea deplina a fisierelor si la tot ceea ce vei stoca in cloud.

Suna bine, nu-i asa? Din pacate, acest lucru nu este valabil si in cazul in care conduci o afacere. Gmail si toate aplicatiile sale nu sunt concepute pentru a raspunde nevoii unui business. De ce? In primul rand pentru ca o afacere trebuie sa para profesionala, in calitate de antreprenor trebuie sa detii controlul a tot ceea ce au creat angajatii in deplina siguranta. Din aceste motive, Gsuite este cea mai buna optiune. Da, Gsuite este un email business cu plata, insa si beneficiile acestuia sunt pe masura.

Avantajele emailului Google Gsuite

Utilizarea serviciului Gsuite pentru afacerea ta are multe avantaje. In primul rand, cea mai semnificativa importanta o are imaginea profesionala pe care Gsuite o permite unei companii sa o prezinte publicului sau clientilor sai. Potrivit acestei imagini profesionale prin intermediul adresei de email cu propriul nume de domeniu, un client are de 9 ori mai multe sanse sa faca afaceri cu compania ta care are o adresa de email profesionala de tipul @numededomeniu, comparativ cu una care are o adresa de email gratuita @gmail.com. Cu alte cuvinte, clientii isi doresc de la companiile cu care colaboreaza sa prezinte o imagine si o conduita profesionala.

Gsuite ofera oricarei companii posibilitatea de a avea o adresa de email profesionala @numedecompanie fata de standardul @gmail.com. Acest lucru intareste cu adevarat imaginea marcii proprii in mediul online. Si totusi, utilizatorii Gsuite nu se opresc aici, ei mai au multe alte beneficii:

Control complet al adresei de email

In afara de aspectul profesional, o companie care are adresa de email Gsuite are controlul deplin asupra tuturor conturilor de email aferente. Asta inseamna, de exemplu, ca daca un angajat paraseste compania, nu va putea sa isi ia adresa de email – administratorul are capacitatea deplina de a schimba parolele detinatorilor si control complet la toate adresele de email din cadrul companiei.

Flexibilitate

Gsuite faciliteaza posibilitatea de a adauga mai multe alias-uri pentru orice cont de email. De exemplu, se pot seta mai multe adrese de email cu @numecompanie. Si adresele de email din grup sunt usor de setat si configurat. De asemenea, adresele de email Gsuite pot fi configurate pe diversi clienti de email precum Outlook sau orice alta platforma preferata de email.

Control complet al fisierelor

Este esential ca orice companie sa aiba acces complet la fisierele companiei din cadrul tuturor departamentelor. Atunci cand se foloseste Gmail, angajatii care creeaza fisiere ale companiei sunt proprietarii fisierelor. Acest lucru inseamna ca pot controla accesul si, daca parasesc compania, pot lua fisierele si documentele online salvate cu ei.

In schimb, cu Gsuite fiecare fisier este stocat si detinut de administratorul companiei. Acest lucru se aplica fisierelor create in Google Documente, Prezentari, Foi de calcul Google, chiar daca acestea au create individual de angajati diferiti.

Astfel, in cazul in care angajatul paraseste compania, administratorul poate modifica cu usurinta privilegiile de acces la fisiere.  De asemenea, se poate solicita backupul intreg al tuturor fisierelor unui utilizator pe Google Drive al contului companiei. In plus, partajarea fisierelor este mult mai usoara, cu control deplin asupra nivelului de acces pentru fiecare utilizator/angajat.

Mai mult spatiu de stocare

Contul de Gmail ofera 15 Gb spatiu de stocare. Acesta include toate conturile de e-mail si tot spatiul utilizat intre aplicatiile Gmail. Adesea, in cadrul unei companii, acest spatiu nu este suficient, motiv pentru care Gsuite vine cu 30 Gb spatiu pentru fiecare utilizator cu pachetul de baza si spatiu in cloud nelimitat daca alegi serviciile Business.

Suport relatii clienti

Daca utilizezi adrese de email Gamail, nu ai asistenta tehnica. Atunci cand ai de condus o afacere si ceva nu functioneaza corespunzator, este important sa ai rapid pe cine apela si sa iti ofere asistenta necesara, sa te poata indrum spre o solutie. De aceea, Gsuite este configurat astfel incat sa ofere asistenta necesara 24/7 prin email, live chat si telefon.

Beneficii suplimentare Gsuite

In afara de multiplele avantaje discutate mai jos, mai sunt si alte beneficii precum:

  • conectarea la toate celelalte tipuri de aplicatii business precum Slack, Salesforce cu credentialele Gsuite.
  • in loc de sigla Google, vei avea o interfata cu marca proprie in toate aplicatiile Gsuite.
  • compatibilitate cu CRM, in cazul in care ai nevoie de un astfel de sistem.
  • acces la Hangouts Meet și Hangouts Chat.

In sfarsit, atunci cand vine vorba de alegerea unei optiuni de email pentru afacerea ta, dintre Gmail vs. Gsuite, este evident faptul ca Gsuite asigura o serie de beneficii majore contra unei sume modice lunare. La urma urmei, o buna functionalitate a serviciilor, controlul deplin si faptul ca ai asistenta in permanenta pentru orice potentiala problema cu adresa de email sunt cele mai importante criterii pentru rularea unui business in conditii optime in mediul digital de astazi.

Iar din ianurie 2021, Gsuite devine Google Workspace actualizat, menit sa conecteze aplicatiile Google la un nivel mai profund, pentru o experienta unitara, cu aplicatii mai colaborative si mai integrate cu nevoia utilizatorului.

Gasesti aici pachetele disponibile Google Workspace pentru a-ti crea adresa de email necesara afacerii tale online.