Ai in plan constructia primului tau website pentru afacerea ta? Ai inteles ca este foarte important sa fii prezent si in mediul online, chiar daca ai un business offline ce merge foarte bine? Da, ai dreptate, ai nevoie urgenta de un website. Iata insa ce trebuie sa stii inainte sa incepi constructia acestuia.

1. Site-ul este elementul crucial online al brandului

Sa ai o pagina pe retelele de socializare nu este suficient. Nici crearea unui website pe un subdomeniu nu este deloc in regula, pentru ca iti doresti propriul brand. In acest sens, ai nevoie de inregistrarea unui domeniu web, denumire care sa se identifice cu brandul tau.

2. Imagineaza-ti sau transpune schema site-ului inainte de a incepe constructia lui

Prima data ar trebui sa planifici structura site-ului si ce continut doresti sa afisezi, astfel incat sa poti crea meniul cu structura paginilor caracteristicile, functiile si paginile dorite.

3. Nu ai nevoie de cunostinte tehnice pentru a-ti crea propriul website

Astazi sunt diverse platforme de creare a unui website, fara a detine cunostinte tehnice in domeniu. un exemplu in acest sens este platforma WordPress.

4. Asigura-te ca alegi un furnizor de web hosting potrivit

Alege un furnizor de gazduire web care iti ofera toate instrumentele necesare si care iti ofera serviciul de backup inclus, astfel incat, in cazul unei comprimiteri, sa poti repune versiunea site-ului imediat dintr-o data anterioara.

5. Un site de afaceri nu va avea succes fara promovare online

Daca oamenii nu stiu despre site-ul tau, nu il pot accesa. Din acest motiv, ai nevoie de o strategie eficienta de marketing, care sa asigure o vizibilitate cat mai buna potentialilor consumatori. Marketingul social media si optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare joaca un rol crucial in succesul site-ului web.

6. Va trebui sa intelegi sa urmaresti comportamentul celor ce acceseaza site-ul

Acest lucru este indispensabil daca iti doresti sa imbunatatesti constant website-ul, sa inveti ce continut le place cel mai mult celor ce il acceseaza. poti utiliza instrumente precum Google Analytics si Search Console pentru a obtine o imagine cat mai ampla.

7. Site-ul web trebuie sa creasca o data cu afacerea

Daca la inceput cateva pagini de prezentare sunt suficiente, pe masura ce afacerea creste, si traficul pe site va creste, implicit lumea va avea nevoie de mai mult continut, mai multe pagini, mai multe functii utile.

8. Pentru prezenta online nu au nevoie de un website perfect

Atunci cand esti la inceput de drum, nu ai nevoie de un website perfect, desi concurenta este acerba in aproape toate domeniile de activitate. Dincolo de asta, este foarte important continutul pe care il livrezi. Pe masura ce este live insa, poti in permanenta actualiza, imbunatati si updata website-ul, in functiede nevoile si specificatiile publicului tinta.

Ai nevoie de ajutor pentru a intelege mai bine nevoile si specificatiile unui prim website? Intra in legatura cu un consultant datahost acum, folosing live-chatul din dreapta paginii!