Probabil te confrunti cu problema site-ului tau web in care, atunci cand il accesezi, iti afiseaza un avertisment ca este nesecurizat. Poate ai intalnit acest avertisment pe propriul site sau pe site-urile unor clienti. Indiferent de situatie, probabil ca iti pui urmatoarea intrebare:
De ce site-ul afiseaza un avertisment nesecurizat?
Orice site web care nu este protejat cu un certificat SSL utilizeaza protocolul HTTP in loc de HTTPS securizat si, prin urmare, va afisa un mesaj de site nesigur atunci cand este accesat printr-un browser web precum Chrome versiunea 68 cat si cea ulterioara.
Ce inseamna acest lucru si cum poti remedia problema?
Daca vezi acest mesaj, nu intra in panica, site-ul nu este corupt. Prezenta mesajului in sine nu indica faptul ca site-ul web a fost piratat, infectat sau exista vreun virus.
Inseamna pur si simplu ca nu este protejat site-ul cu un certificat SSL, ceea ce inseamna conexexiune nesecurizata intre browser si server. In termeni simpli, exista probabilitatea ca o terta parte sa citeasca informatiile pe calea transmisiei dintre browserul web si site.
Daca site-ul web gestioneaza informatii sensibile, cu caracter personal, cum ar fi plati bancare cu cardul online, este absolut vital sa utilizezi un certificat SSL. De asemenea, nu recomandam sa efectuezi tranzactii online pe site-uri care nu au un certificat SSL activ. Tocmai din acest motiv browserele moderne au introdus acest mesaj de avertizare, pentru ca utilizatorii sa evite site-urile nesigure si sa nu isi introduca datele persoanale.
Pentru a remedia acest avertisement, site-ul are nevoie de instalarea unui certificat SSL. Un certificat SSL inseamna ca toate datele care trec prin site cat si persoanele care il acceseaza sunt criptate, astfel incat nu pot fi interceptate de nicio terta parte.
Odata ce un certificat SSL este instalat corect, avertismentul va disparea. In schimp, apar link-ul cu HTTPS si un lacatel in dreptul link-ului. Daca dai click pe lacat, se va afisa mesajul de conexiune sigura.
Datahost ofera o gama variata de certificate SSL, rcomandate pentru site-urile web. In plus, ofera pachete de gazduire web cu certificate SSL incluse.
Ce mai trebuie sa fac pentru a avea un site protejat?
Un certificat SLS protejeaza conexiunea dintre browser si server, dar nu protejeaza site-ul impotriva actiunilor de tip malware, virusi si infectari la nivel de platforma, plugin-uri sau atacuri DDoS.
Hacking-ul este o problema majora pentru interprinderile de toate dimensiunile si trebuie luate toate masurile de securitate pentru a avea un website pe deplin securizat.