Pentru a profita la maxim de functionalitatea unui website, trebuie sa gestionezi si sa analizezi indeaproape mai multe aspecte ale platformei si a contului de web hosting, mai ales atunci cand este vorba despre echilibrarea performantei si accesibilitatii.
Prin eficientizarea site-ului, te asiguri ca nu se folosesc degeaba resurse irosite ale contului de gazduire. Prin optimizarea resurselor, poti ajuta la crearea unui site receptiv, extrem de functional, care sa arate bine, sa aiba o experienta buna a utilizatorului, capabil sa capteze cat mai mult trafic.
Pentru a optimiza cat mai bine resursele contului de gazduire web sunt cateva elemente pe care poti avea in vedere, precum:
Evita sa incarci filmulete sau imagini de mari dimensiuni pe site-ul web, pentru ca va dura mult incarcarea acestuia pana va fi redat corect. Asadar, clipuri se recomanda a fi incarcate pe platforma specifice, precum youtube, si adaugate pe site-ul web prin embeed. In acest fel, vei reduce timpii de incarcare lenti si vei putea crea o experienta buna de utilizare.
Utilizeaza memoria cache a site-ului pentru a reduce timpii de incarcare
De fiecare data cand un utilizator acceseaza un site web, toate elementele site-ului trebuie sa fie transmise browserului pentru a-l afisa utilizatorului.
Cu activarea memoriei cache, nu se consuma de fiecare data resursele serverului pentru a afisa o pagina si va afisa continutul salvat in memoria cache. In plus, vei observa un timp de incarcare mult mai rapid.
Exista mai multe instrumente de stocare a memoriei cache pentru un site web. Se pot utiliza pentru a afla daca aceasta ofera o performanta sporita site-ului web.
Configureaza filtrele de spam
Comunicarea cu clientii si utilizatorii este importanta, mai ales daca folosesti site-ul web pentru a atrage noi clienti si trafic. Cel mai probabil ai deja o adresa de email profesionala, cu numele domeniului, pe care o gazduiesti in acelasi cont cu site-ul web. Insa trebuie evitate mesajele de tip spam pentru a nu umple casuta de email cu emailuri nesolicitate.
O solutie usoara de a evita spam-urile de pe site-ul web din formularul de contact este de a instala un plugin de spam, care sa valideze trimiterile. Astfel de pluginuri cer utilizatorilor sa verifice identitatea, raspunzand la intrebari de securitate. Instrumente preucm Google Captcha determina utilizatorii sa demonstreze ca nu sunt un bot, cerandu-le sa identifice imagini.
Masurile de evitare a mesajelor de timp spam va evita incarcarea contului de gazduire cu continut nedorit, va elibera resurse de spatiu si timp valoros castigat.
Foloseste resursele de gazduire web intr-un mod eficient pentru a crea cea mai buna experienta pentru publicul tinta.
Daca ai o sectiune de comentarii pe website unde utilizatorii pot lasa comentarii, acestea ar trebui sa aiba o limita de caractere utilizate in formularul de comentarii. Este nevoie de o sectiune de comentarii administrata si monitorizata eficient, unde se verifica limbajul si acceptarea acestuia.
Verifica backend-ul site-ului web
Memoria cache a unui website este utila, insa uneori, site-ul are nevoie de o atentie sporita in backend. Backup-urile si versiunile vechi ale site-ului sunt adesea stocate pe serverul web si uitate. Spatiul de stocare necesar pentru aceste fisiere se poate mari in timp, afectand performanta site-ului web. Asadar, daca creezi arhive de backup, sterge-le dupa ce le-ai folosit.
Foloseste CMS-ul potrivit
Sistemul de management al continutului site-ului reprezinta coloana vertebrala a acestuia. Alegerea platformei de constructie a site-ului va face diferenta dintre un site bun si unul excelent. WordPresss este unul dintre cele mai utilizate CMS-uri, care ofera diverse instrumente de creare a site-urilor de orice fel.
Update-uri permanente
In mediul online, apar intotdeauna update-uri la softuri, care sunt recomandate. Totusi, inainte de a face asta, trebuie sa verifici daca exista compatibilitate a site-ului web cu noile versiuni.
In orice situatie, toate plugin-urile trebuie sa fie functionale, imaginile, tema si sa existe compatibilitate cu versiunea PHP de pe server. Inainte de update, este bine sa ai o copie de backup salvata, pe care sa o poti repune imediat live, in cazul in care site-ul se strica in urma update-ului.
Profita la maxim de resursele contului de gazduire. Daca insa nevoia o cere, oricand poti face upgrade spre un pachet cu resurse superioare, astfel ca asigura-te ca alegi un furnizor scalabil, care poate oferi in orice moment posibilitatea de upgrade/downgrade in functie de nevoie.