Probabil ca sunteti deja intrigat de succesul unor oameni care au ajuns sa aiba bloguri foarte populare, atat din Romania cat si din afara. Multi din ei probabil nici nu si-au propus sa aiba atat de multa notorietare si totusi, continutul lor se pare ca a ajuns mai departe decat se asteptau.
La inceput, probabil blogul a fost doar o nevoie de creatie care, in timp, s-a transformat intr-o sursa de monetizare. Exista diverse bloguri celebre astazi: bloguri de travel, de fashion, de beauty, de divertisment.
In mod constant, aceste bloguri scriu continut si promoveaza branduri prin continutul postat, astfel incat atrag mai multi clienti si vand mai bine respectivele produse.
Iata cateva sfaturi utile despre cum iti poti transforma blogul personal intr-o afacere online de succes:
A avea un blog inseamna a da inclusiv peste capcane si o gramada de munca de cercertare si timp alocat. Totusi, aceste lucruri nu trebuie sa te descurajeze.
Gestionarea unui blog necesita mai mult timp decat a fi pur si simplu un scriitor captivant. In orice situatie, recomandam utilizarea unor platforme independente de blogging, cum ar fi WordPress, impreuna cu un serviciu de hosting rapid si stabil, care sa contribuie la succesul acestuia. Bineinteles, numele de domeniu jpaca un rol crucial, deoarece el reprezinta brandul.
Posteaza in mod constant
Nu conteaza neaparat cat de des postezi, important este sa stabilesti un program si sa te tii de el. Publicul tinta vrea sa stie cand postezi continut nou, ca sa il citeasca. Respectarea unui plan ajuta, de asemenea, sa te motiveze sa scrii continut in mod deliberat, constant.
Cum sa scrii continut web pe blog
Ca orice gen de scriere, necesita o abordare stilistica variabila si diferita. Modul in care scrii un articol pe un site de stiri media va diferi de modul in care scrii un articol pe blog. Si invers.
Exista doua motive principale pentru acest lucru:
1. Cercetarile arata ca oamenii citesc diferit continutul site-ului. Acestia nu devoreaza fiecare cuvant. Ei scaneaza rapid materialul, acorda mai multa atentie continutului care apare la inceputul paginii si citesc doar ce iese in evidenta.
2. Nu scrieti doar pentru oameni, ci scrieti si pentru algoritmul Google. Cu alte cuvinte, postarile trebuie optimizate astfel incat motorul de cautare Google sa poata intelege continutul si sa il claseze in mod corespunzator in motorul de cautare. E posibil insa sa scrii continut care sa atraga atat cititorii cat si pe Google. Iata cum:
- Concentreaza-te asupra publicului tinta si afla ce il intereseaza;
- Alege un subiect care sa atraga cititorii si cauta cuvinte cheie relevante;
- Scrie un titlu atragator si include cuvantul cheie principal;
- Pune cele mai importante informatii pe primul loc;
- Imparte continutul in bucati scanabile;
- Include subtitluri H1 si H2;
- Foleseste cuvinte cheie;
- Foloseste liste numerotate;
- Include imagini;
- Include o serie de intrebari frecvente si raspunsuri la final, daca este cazul;
Invatarea modului de a scrie continut necesita documentare, timp si cercetare. Pentru a scrie optimizat din punct de vedere SEO, poti folosi diverse plugin-uri WordPress, precum Yoast, captand mai mult trafic relevant.
Cum castiga bani bloggerii
Din publicitate. Daca ai creat o comunitate suficient de puternica, poti ajunge sa promovezi produse si servicii ale unor companii, care sa-i ajute sa isi creasca vanzarile.
Din afiliere. Poti folosi link-uri de afiliere din care sa castigi un anumit comision din fiecare produs comandat prin intermediul link-ului de afiliat, de la diverse magazine online de profil. In prezent, este una dintre cele mai cautate metode de marketing online. DataHost ofera serviciul de afiliere prin care oferim 10% comision pentru fiecare comanda plasata, cu valoare recurenta pentru serviciile de gazduire web. Poti solicita detalii unui operator disponibil pe live chat.
Reclame sponsorizate pe blog. Poti cauta marci relevante cu care sa stabilesti contracte de sponsorizare, agentii de publicitate.
Magazin online. Daca ai deja un magazin online, blogul este o sursa excelenta de a genera trafic suplimentar.
Investitia in marketing digital. Blogging-ul in mod constant, optimizarea postarilor pentru cautarea de pe Google nu este suficienta. Postarile trebuie promovate pentru a ajunge la cat mai multe persoane. In timp, se creeaza o comunitate puternica. Pana atunci insa, poti investi in marketing digital platit pe Google Ads, reclame pe retele sociale. De asemenea, marketingul prin email este o foarte buna sursa de a obtine trafic, daca detii o baza de date de abonati.
Email marketing. Prin e-mail este modalitatea perfecta de a construi o relatie continua si captivanta cu publicul. Atentie insa, lista trebuie sa fie cu abonati. Listele in care nu s-au inscris adrese de email, se numesc SPAM nu nu prezinta incredere!
Asadar, daca iti doresti sa devii un blogger de succes, primul pas este sa inregistrezi un domeniu si sa achizitionezi un pachet de gazduire, urmand sa incepe constructia lui. Mai departe strategiile de continut si promovare sunt infinite, fiecare avand avanatajele sale.