Inregistrarea si intrarea in posesia unui domeniu web potrivit ideii tale de afaceri, cu extensia dorita, este un pas destul de dificil insa foarte important pentru traiectoria si succesul viitorului website si necesita cativa pasi de pregatire.
Astfel, inainte de a lua decizia inregistrarii unui nume de domeniu web oarecare, format din mai multe cuvinte sau caractere ce nu reprezinta nimic, cu o extensie aleatorie, mai degraba identifica cateva elemente cheie ale marcii dorite.
Numele de domenii web definesc amprenta efectiva a unei marci, indicand clienti existentiali si potentiali clienti, catre un continut legat de serviciile si produsele ce le vei comercializa sau le vei promova. Domeniul este legat de succesul sau esecul website-ului, astfel ca trebuie inregistrat intr-un mod consecvent.
Cum poti gasi numele de domeniu web potrivit
In primul rand, cuvintele cheie pe care le-ai identificat ca ar corespunde ideii de afacere, trebuie sa fie simple, relevante, clare, la subiect si usor de scris si memorat. Evita cuvinte care ar putea avea ortografii si semne de punctuatie alternative sau care suna asemanantor cu ceea ce ti-ai dori de fapt, dar este deja inregistrat. Daca ai decis, de exemplu, sa urmezi modelul creativ, trebuie sa intelegi foarte bine demografia si interesul clientilor carora te adresezi. Nimeni nu va dori sa cumpere un produs de ingrijire personala care insa are denumirea unui detergent de pardoseli. Este un exemplu atipic, bizar, insa care poate reliefa si in alte domenii de activitate exact reversul a ceea ce iti doresti de fapt sa exprimi. La fel este si cu domeniile web. Domeniul trebuie sa se identifice cu serviciile promovate.
Fa o lista cu cuvintele cheie relevante
Cuvintele ce se imperecheaza potrivit pentru domeniul de activitat propus, formeaza marci semnificative care ofera multe avantaje de optimizare a motoarelor de cautare (SEO). Atunci cand numele domeniului este format din doua cuvinte, de exemplu pantofidama.ro, marca este bine definita iar perechea comuna este rapid identificata de motoarele de cautare precum Google, ca fiind marca unica. Desigur, pe domeniul pantofidama.ro vei vinde sau promova incaltaminte de dama si servicii adiacente, altfel domeniul nu ar avea relevanta daca ai comercializa produse de gradinarit, carti sau orice altceva in afara acestei nise.
Asadar, incepe procesul de inregistrare a unui domeniu web prin identificarea unor cuvinte cheie relevante, care ar putea face echipa buna impreuna si care s-ar putea transforma in mediul online intr-o marca unica. De exemplu, poti face o lista cu adjective si alta cu substantive relevante. Acelasi lucru il poti realiza cu verbe si adjective. In final, pastreaza o scurta lista cu combinatiile preferate si elimina-le pe cele care au mai putin sens cu ceea ce doresti sa exprimi in mediul online.
In ultimul pas, acceseaza un website de inregistrare domenii, cum este cazul datahost.ro si verifica disponibilitatea domeniului care ti-ar placea sa il inregistrezi. In ceea ce priveste extensia dorita, o vei alege in functie de publicul tinta catre care doresti sa te adresezi. De exemplu, daca iti doresti audienta internationala, poti opta pentru domeniu .com. Daca activitatea se va desfasura doar in Romania, extensia potrivita este .ro.
1 Comment
Sfaturi pentru incepatori – cum fac un blog in 2020 | datahost.ro · aprilie 16, 2020 at 1:37 pm
[…] identificat ce nume de domeniu iti doresti (pentru identificarea unui nume bun poti urma pasii de aici), urmatorul pas este inregistrarea acestuia impreuna cu un pachet de gazduire web. Instrumentul […]
Comments are closed.