Marketing-ul de continut este o industrie de 400 de miliarde de dolari, iar blogging-ul joaca un rol considerabil. Nu numai blogging-ul este o modalitate solida de a face o mare parte din schimbarea necesara, cat si modalitatile care ajuta la cresterea traficului pe site.
In timp ce blogging-ul este o modalitate excelenta si o tactica de marketing digital fiabila, exista modalitati atat corecte cat si gresite de a aborda blogging-ul.
Cu alte cuvinte, exista strategii pe care le poti utiliza pentru a vedea cresteri semnificative ale traficului pe site-ul web. Exista, de asemenea, greseli pe care pe poti face chiar fara sa iti dai seama de acest lucru, pe care Google si utilizatorii le pot penaliza.
Iata care sunt cele mai grave greseli in 2021 pe care sa le eviti pentru un blog rapid, eficient si scalabil:
Alegerea unui nume de domeniu neinspirat
Unul dintre primele lucruri pe care le faci atunci cand iti doresti un blog, este inregistrarea numelui de domeniu web. Numele de domeniu este adresa pe care o vor introduce toti utilizatorii intr-un browser, atunci cand vor sa te gaseasca online. De exemplu datahost.ro este un nume de domeniu.
Este esential sa gasesti numele de domeniu potrivit, care sa reliefeze domeniul de activitate, sa fie scurt, memorabil si usor de tastat. Trebuie sa te decizi si cu privire la extensia domeniului. .ro, .com, .eu. .info etc sunt extensii de domenii, care indica regiunea, de regula, careia i te adresezi. Daca ai un public tinta din Romania, probabil vei dori un domeniu .ro.
Daca ai nevoie si de un serviciu de gazduire web, unii furnizori precum datahost.ro ofera inregistrarea gratuita a domeniului in primul an, la plata in avans. Verifica cu atentie ofertele si piata, pentru a beneficia de cele mai bune costuri.
Nu te complica cu alegerea unui nume. Cu cat este mai sofisticata denumirea, cu atat este mai greu de memorat. Nu folosi caractere speciale, cifre sau cratima pentru un nume de domeniu bun. Pur si simplu domeniu trebuie sa fie simplu si intuitiv!
Alegerea unui furnizor de gazduire web fara renume
Gazduirea web este serviciul care asigura spatiul pe un server, necesar pentru stocarea fisierelor blogului, astfel incat acesta sa fie disponibil online. Gazduirea este cea care va pastreaza datele in siguranta, asigura un backup si garanteaza stabilitate, uptime cel putin 99.9%, o viteza de incarcare rapida si asistenta tehnica exact atunci cand ai nevoie.
Desi exista foarte multe companii de gazduire web disponibile pe piata, nu toate ofera aceleasi servicii excelente de hosting.
Sunt mai multe optiuni suplimentare aferente unui pachet de gazduire, care sa satisfaca pe deplin cerintele unui blog, precum:
- posibilitatea de a instala WordPress cu un singur click;
- spatiu si resurse de memorie si procesor generoase;
- Litespeed pentru viteza de incarcare de 3 x mai mare;
- Certificat SS gratuit;
- Inregistrarea domeniului gratuit la plata in avans;
- Uptime minim 99.9%
- Asistenta tehnica non-stop;
- Securitarea si siguranta datelor;
- Si multe altele!
S-ar putea sa fii tentat sa alegi un furnizor de hosting orientandu-te doar dupa cel mai bun pret, insa calitatea serviciilor ar putea lasa de dorit. Alege in schimb furnizorul de hosting datahost.ro pentru servicii de gazduire ireprosabile si asistenta tehnica exact atunci cand ai nevoie.
Utilizarea unor platforme nescalabile si sigure
Pentru constructia unui blog, cel mai simplu si sigur este WordPress. Este cel mai popular sistem de gestionare a continutului. Peste 40% din site-urile web ruleaza pe WordPress, care reprezinta peste 64% din cota de piata.
De ce sa folosesti Worpdress in locul altor platforme care sunt mai dificil de gestionat, updatat si care nu sunt la fel de sigure si performante? Pentru ca WordPress si-a dovedit inovarea continua a interfetei de utilizare in timp, in moduri care faciliteaza utilizarea acestuia. WordPress este bine dezvoltat, usor de personalizat, open-source si suficient de simplu pentru navigarea utilizatorilor de site-uri novice.
WordPress nu este doar pentru incepatori. Unele dintre cele mai populare si complexe site-uri web ruleaza pe WordPress (de exemplu, Skype, Disney). Multe site-uri web care au inceput mici, dar au crescut rapid, ruleaza si pe WordPress.
In plus, cu gazduirea Worpdress, instalarea platformei cu un singur clic te va ajuta sa eviti toate durerile de cap ale lansarii unui nou blog.
Alegerea unei teme invechite, care nu este responsive
După cum am mentionat mai sus, WordPress este o platforma open-source. Asta inseamna ca oricine poate dezvolta teme si pluginuri pe care sa le utilizezi. Conteaza insa ca sursa de unde le descarci sa fie una de incredere, indiferent ca sunt gratuite sau platite.
De partea opusa insa, unele teme si plugin-uri sun invechite sau au cod invechit, lucru care va face ca site-ul sa ruleze mai incet.
Prin urmare, alege o tema care sa fie rapida, personalizabila, responsive pe orice dispozitiv mobil, compatibila cu SEO, receptiva, compatibila pe toate browserele moderne, actualizata in mod regulat.
Publicarea de continut rar
Degeaba ai un blog daca nu il pastrezi activ prin publicarea de continut constant, fresh, relevant pentru cititori, care sa le capteze atentia si care sa genereze trafic. Ca un blog sa fie de succes, trebuie sa publici continut in fiecare zi. Totusi, asigura-te ca oferi continut de calitate, bine documentat despre subiectul despre care scrii. Continutul trebuie impartasit si pe retelele de socializare pentru o mai buna vizualizare.
Scrie pentru publicul tau tinta! Cel mai bun mod de a capta atentia continua a publicului tinta este sa scrii despre subiecte care ii intereseaza.
Atunci cand te concentrezi pe scrierea de postari de blog care distreaza, educa sau conectează cu publicul tinta, vei vedea cresteri ale traficului.
Nu ai continut optimizat SEO
Scopul principal al unui blog este de a crea o relatie semnificativa cu cititorii. Asa cum am mentionat mai sus, subiectele pe care le alegi trebuie sa rezoneze cu publicul tinta.
Cu toate acestea, este, de asemenea, esential sa ne amintim ca cei care conteaza sunt utilizatorii care cauta informatii pe internet, adica pe Google.
Există mai multe modalitati de a obtine mai mult trafic, dar optimizarea postarilor pentru cautarea Google este una dintre cele mai bune. Ia in considerare urmatoarele statistici SEO:
- Cautarea organica Google este responsabila pentru 59,2% din traficul web mondial.
- Primul rezultat din Google obtine aproximativ 32% din toate clicurile.
- Companiile care acceseaza bloguri primesc cu 97% mai multe backlinks catre site-ul lor.
- Listele de cautare organica sunt cele care conteaza cel mai mult.
Dacă doresti ca Google sa te gaseasca, sa acceseze cu crawlere si sa iti indexeze continutul, trebuie sa inveti cele mai bune practici SEO pentru bloggeri. Exista diverse plugin-uri de SEO care te ajta sa scrii articole pe blog in concordanta cu practicile SEO.
Nu folosesti retelele sociale
Sa ai un blog pe care sa scrii continut nu este suficient daca nu il promovezi. Retelele sociale sunt un canal foarte bun de marketing si promovare, pe care trebuie sa fii prezent.
In timp ce statisticile arata ca rezultatele cautarii organice genereaza cu 300% mai mult trafic catre site-uri web decat retelele sociale, nu inseamna ca retelele sociale nu sunt extrem de valoroase.
Social media este unul dintre cele mai populare moduri in care oamenii consuma si partajeaza continut. Si nici publicul global nu este mic. Statista estimeaza ca numarul de utilizatori de social media va creste la 4,41 miliarde pana in 2025.
in timp ce poti da share in mod natural postarile pe Facebook, LinkedIn, Twitter, deja retele sociale clasice, tine cont de faptul ca poti utiliza noi platforme pentru a atrage trafic pe blog. Participă la multimea Generatiei Z, promovand continutul blogului tau pe Snapchat si TikTok.
In sfarsit, blogging-ul este una din cele mai bune metode de a atrage trafic pe site si de a interactiona cu cititorii si clientii. Totusi, atunci cand incepi, este bine sa eviti greselile altora, inca din faza incipienta.
Incepe-ti acum blogul online, folosind oferta de gazduire accesibila, sigura si fiabila de la datahost, ce ofera domeniu .ro gratuit in primul an!